Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" atklāj Fetela izstāšanās iemeslu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" atklāj Fetela izstāšanās iemeslu
Fetels un viņa mehāniķi pirms starta Japānā
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

"Ferrari" komandas mehāniķiem pirms Japānas Grand Prix starta pietrūcis laika, lai veiktu bojātās aizdedzes sveces nomaiņu, kas arī kļuva par sportista izstāšanās iemeslu aizvadītajā F1 sezonas posmā.

Jau pirms sacensībām Suzukas trasē Fetels F1 kopvērtējumā 34 punktus atpalika no vadībā esošā "Mercedes" pilota Lūisa Hamiltona, bet pēc kārtējās piedzīvotās neveiksmes viņa izredzes uz titulu sarukušas vēl krietni vairāk - tagad abus sportistus šķir jau 59 punkti. Līdz sezonas beigām vēl četri posmi, kuros iespējams gūt maksimums 100 punktus.

Problēma ar aizdedzes sveci Fetela mašīnai parādījās brīdī, kad tā bija jānogādā uz starta laukumu. Tiklīdz spēkrats bija nokļuvis turp, mehāniķi sāka darbu pie problēmas novēršanas. Atverot motora pārsegu, kļuva skaidrs, ka nepietiks laika, lai noņemtu detaļas, kas dotu piekļuvi bojātajai aizdedzes svecei.

Lai kaut kā glābtu situāciju, tika veiktas pēdējā brīža izmaiņas dzinēja regulējumos, taču jau sacensību sākumā Fetela spēkratam sāka pietrūkt jaudas, tika zaudēta viena pozīcija pēc otras, un komanda pieņēma lēmumu ceturtajā aplī iesaukt pilotu boksos, lai izstātos. Jāatgādina, ka Fetels startēja no otrās pozīcijas.

Šis notikums atgādināja par līdzīgu situāciju pirms tam notikušajā Malaizijas posmā, kad īsi pirms starta Kimi Raikonena mašīnai pārplīsa sūlnis, kas savieno dzinēju ar kompresoru. Toreiz "Ferrari" mehāniķi arī laikus nepaspēja veikt remontdarbus, un soms nevarēja startēt.

Pēc Japānas posma "Ferrari" vienības vadītājs Mauricio Arivabene atteicās runār ar žurnālistiem, bet vēlāk pieejamajā oficiālajā preses relīzē pauda nostāju, ka komanda turpinās smagi cīnīties, par spīti mazajām izredzēm Fetelam kļūt par 2017. gada F1 čempionu, kas būtu sportista piektais tituls karjerā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +3 [+] [-]

, 2017-10-09 09:13, pirms 7 gadiem
Vakar vakarā noskatījos TV6 atkārtojumu latviešu valodā, kā Timrots pareizi teica - saplīsis sūknis un bojātas aizdedzes sveces ir piedodami Dzintara volgas sacīkstēs, bet ne jau miljonus vērtajiem F1 bolīdiem.

     [+] [-]

, 2017-10-09 10:35, pirms 7 gadiem
Aizdedzes sveces problēma... Interesanti.