Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso aizvadīs 250. posmu F1 čempionātā, apstiprina palikšanu "McLaren"

Alonso aizvadīs 250. posmu F1 čempionātā, apstiprina palikšanu "McLaren"
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Spāņu autosportists Fernando Alonso šajā nedēļas nogalē Krievijā aizvadīs savu 250. sacīkšu nedēļas nogali Formulā 1. Tāpat sportists apstiprinājis, ka turpinās startēt "McLaren" sastāvā vēl divus nākamos gadus.

Šobrīd Alonso aizvada pirmo no līgumā noteiktajām trim sezonām, kuras viņš piekritis pavadīt "McLaren" komandā. Tomēr jaunie "Honda" motori nav tik spējīgi konkurēt, lai Alonso varētu cīnīties par augstām vietām, tāpēc pēdējo nedēļu laikā izplatījās runas, ka jau šīs sezonas izskaņā spānis lauzīs līgumu un komandu pametīs.

"Es būšu kopā ar "McLaren" komandu 2016. gadā un arī 2017. gadā," preses konferencē ceturtdien Sočos sacīja Alonso, noraidot izskanējušās baumas par iespējamo aiziešanu no leģendārās britu vienības.

"McLaren-Honda" šogad guvusi tikai 17 punktus un Konstruktoru kausā ieņem priekšpēdējo vietu, apsteidzot vien vājāko F1 komandu "Manor-Ferrari".

Šonedēļ Krievijā Alonso uz "Grand Prix" posmu ieradies jau 250. reizi karjerā, lai gan statistikas eksperti aprēķinājuši, ka tas viņam būs 249. starts, jo vienā no sacīkstēm savā karjerā sportists nav izgājis uz starta. Alonso ir šobrīd ir sestais visu laiku pieredzējušākais pilots F1 vēsturē.

Tikmēr jubilejas sacīkste viņam nesolās būt viegla. Kanādā sportists pa radio savai komandai paziņoja, ka "jūs liekat man izskatīties kā amatierim", bet Japānā divkārtējais F1 čempions izteicās, ka "Honda" motors nav tik labs, lai atbilstu pasaules čempionāta prasībām.

"Tas, kas tiek pateikts radio, būtu jāpaliek privātai lietai," pēc ierašanās Sočos komentē Alonso, apgalvojot, ka beisbolā vai futbolā TV skatītāji nedzird, ko spēlētāji runā savā starpā.

"Protams, ir sarūgtinoši būt spējīgam sportistam, smagi cīnīties apli pēc apļa, bet trases taisnēs viegli zaudēt pozīcijas," saka 34 gadus vecais Alonso.

Pieredzējušākie F1 piloti ("Top 20")

PosmiPilotsValsts
326 Rubens BarrichelloBRA
308 Michael SchumacherGER
284 Jenson ButtonGBR
257 Riccardo PatreseITA
256 Jarno TrulliITA
250 Fernando AlonsoESP
247 David CoulthardGBR
231 Giancarlo FisichellaITA
228 Kimi RaikkonenFIN
227 Felipe MassaBRA
217 Mark WebberAUS
215 Michele AlboretoITA
214 Andrea de CesarisITA
210 Gerhard BergerAUT
207 Nelson PiquetBRA
202 Jean AlesiFRA
202 Alain ProstFRA
191 Nigel MansellGBR
186 Nick HeidfeldGER
182 Ralf SchumacherGER

Izmantotie resursi:
dpa news - Asia


Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.
Serhio Peress un Makss Verstapens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
2

F1 2025. gada sezona sāksies Austrālijā, atkal aizvadīs 24 posmus un pabeigs tikai decembrī

F1 izziņojusi 2025. gada sezonas kalendāru. Pirmais posms tiks aizvadīts tradicionālajā Austrālijā, bet Eiropa tiks apbraukāta starp maija vidu un septembra sākumu. Noslēgums paredzēts 7. decembrī Abū Dabī.
Fernando Alonso. Foto: Philip FONG / AFP

42 gadus vecais Alonso pagarina līgumu ar "Aston Martin" līdz 2026.gada beigām

Divkārtējais F1 pasaules čempions, 42 gadus vecais Fernando Alonso noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar "Aston Martin" komandu.