Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ar labu stratēģiju pārspēj "Mercedes" pilotus

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ar labu stratēģiju pārspēj "Mercedes" pilotus
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Izmantojot labāku stratēģiju nekā darīja konkurenti, F1 čempionāta piektajā posmā Silverstounā uzvaru izcīnījis "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kuram bija pa spēkam uzveikt "Mercedes" vienības braucējus Lūisu Hamiltonu un Valteri Botasu.

Abi "Mercedes" piloti startēja no pirmās rindas un, sākoties sacensībām, savas pozīcijas noturēja. Hamiltons gan sākumā mēģināja uzbrukt komandas biedram, taču Botass noturēja vadību un drīz arī izveidoja aptuveni sekundes pārsvaru. Verstapens, kurš startēja ar cietajām riepām, kamēr Botass un Hamiltons ar vidējā sastāva riepām, tikmēr apdzina lielisko trešo starta vietu guvušo Niko Hilkenbergu.

Jau pirmajā aplī kļūdu pieļāva Sebastians Fetels, kurš kvalifikācijā nebija iekļuvis starp ātrākajiem desmit pilotiem. "Ferrari" pārstāvis līkumā nenovaldīja mašīnu un saslīdēja, gan veiksmīgi izvairoties no sadursmes ar konkurentiem un spējot turpināt sacīkstes.

Turpmākajos apļos līdz pirmajiem pitstopiem Botass attālinājās no Hamiltona vēl par pāris sekundēm, boksos komandas biedriem dodoties 14. un 15. aplī, kad abi saņēma cietā sastāva riepas. Tikmēr vadību pārņēma Verstapens, kurš trasē varēja braukt ilgāk, jo startēja ar mazāk dilstošām riepām. Viņš bija gana ātrs, lai pēc boksu apmeklēšanas 26. aplī trasē atgrieztos priekšā Hamiltonam un uzreiz aiz Botasa, kuru mirkli vēlāk arī apdzina ar pārliecinošu manevru pa līkuma ārmalu.

Verstapens uzreiz spēja atrauties no Botasa, neļaujot konkurentam veidot uzbrukumus, bet otrajā pitstopā abi devās vienlaikus - 33. aplī. Hamiltons, kurš nu jau atpalika arvien vairāk, trasē noturējās ilgāk un pēc jaunām riepām iebrauca tikai 41. aplī. Viņam nācās pacīnīties un apdzīt "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru, kurš tobrīd bija ticis priekšā, jo otro reizi aizvien nebija pabijis boksos.

Tobrīd braukdams ar jaunākām riepām, Hamiltons noķēra Botasu un nepilnus trīs apļus pirms finiša bez īpašām pūlēm arī veica apdzīšanu. Komandas vadība īsi pirms tam bija atļāvusi abiem brīvi cīnīties savā starpā. Līderis Verstapens bija atrāvies jau līdz deviņām sekundēm, līdz ar to viņu panākt seškārtējam pasaules čempionam neizdevās. "Mercedes" pilotiem uz pjedestāla otrā un trešā pozīcija.

Verstapenam, kurš šosezon uz pjedestāla kāpis četros no aizvadītajiem pieciem posmiem, šī ir devītā uzvara "Formula 1" karjerā un pirmā kopš pagājušā gada priekšpēdējā posma Brazīlijā.

Pitstopā iebraucot tikai vienreiz, līdz ceturtajai vietai prata aizcīnīties Leklērs (viņa komandas biedrs finišēja ārpus pirmā desmitnieka), aiz kura palika "Red Bull" sportists Alekss Albons. Sestajā un septītajā vietā finišēja "Racing Point" piloti Lānss Strols un kvalifikācijas varonis Hilkenbergs, kurš otro nedēļas nogali pēc kārtas aizstāja ar "Covid-19" sasirgušo Serhio Peresu. Pie punktiem tika arī Estebans Okons ("Renault"), Lendo Noriss ("McLaren") un Daņils Kvjats ("AlphaTauri").

F1 pasaules čempionāta turpinājums jau pēc nedēļas, kad 16. augustā Spānijā, Barselonas trasē norisināsies sezonas sestais posms.

70. jubilejas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Makss VerstapensRed Bull-Honda52 apļi
2.Lūiss HamiltonsMercedes+11.326
3.Valteri BotassMercedes+19.231
4.Šarls LeklērsFerrari+29.289
5.Alekss AlbonsRed Bull-Honda+39.146
6.Lānss StrolsRacing Point-Mercedes+42.538
7.Niko HilkenbergsRacing Point-Mercedes+55.951
8.Estebans OkonsRenault+1'04.773
9.Lendo NorissMcLaren-Renault+1'05.544
10.Daņils KvjatsAlphaTauri-Honda+1'09.669
11.Pjērs GaslīAlphaTauri-Honda+1'10.642
12.Sebastians FetelsFerrari+1'13.370
13.Karloss SainssMcLaren-Renault+1'14.070
14.Daniels RikjardoRenault+1 aplis
15.Kimi RaikonensAlfa Romeo-Ferrari+1 aplis
16.Romēns GrožānsHaas-Ferrari+1 aplis
17.Antonio DžovinaciAlfa Romeo-Ferrari+1 aplis
18.Džordžs RaselsWilliams-Mercedes+1 aplis
19.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes+1 aplis
-Kevins MagnusensHaas-FerrariIzstājās 44. aplī

F1 kopvērtējums pēc 5. posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsMercedes107
2.Makss VerstapensRed Bull-Honda77
3.Valteri BotassMercedes73
4.Šarls LeklērsFerrari45
5.Lendo NorissMcLaren-Renault38
6.Alekss AlbonsRed Bull-Honda36
7.Lānss StrolsRacing Point-Mercedes28
8.Serhio PeressRacing Point-Mercedes22
9.Daniels RikjardoRenault20
10.Estebans OkonsRenault16
11.Karloss SainssMcLaren-Renault15
12.Pjērs GaslīAlphaTauri-Honda12
13.Sebastians FetelsFerrari10
14.Niko HilkenbergsRacing Point-Mercedes6
15.Antonio DžovinaciAlfa Romeo-Ferrari2
16.Daņils KvjatsAlphaTauri-Honda2
17.Kevins MagnusensHaas-Ferrari1
VietaKomandaPunkti
1.Mercedes180
2.Red Bull-Honda113
3.Ferrari55
4.McLaren-Renault53
5.Renault36
6.Racing Point-Mercedes29
7.AlphaTauri-Honda14
8.Alfa Romeo-Ferrari2
9.Haas-Ferrari1

     [+] [-]

, 2020-08-09 17:51, pirms 4 gadiem
Maksis biku atgādina Alonso šajā ziņā, atrodoties tur kur viņam nav nekādas tiesības atrasties. Protams var runāt par stratēģiju un laika apstākļiem, bet tajā pašā laikā līdz pirmajam pitstopam viņam bija jātur līdzi Meršiem uz lēnāka citāda sastāva riepām.

     [+] [-]

, 2020-08-09 17:52, pirms 4 gadiem
Mersedes ir problēmas ar riepām karstos laikapstākļos
Leglekam izcils sniegums šodien salīdzinot ar Fetelu kurš galīgi nevelk vairs

     [+] [-]

, 2020-08-09 17:55, pirms 4 gadiem
Pasaules labākajam pilotam vajag 2sek aplī ātrāku mašīnu, lai trako maksi uzvarētu. Icili Redbull

  -1 [+] [-]

, 2020-08-09 18:00, pirms 4 gadiem
Vienmēr esmu teicis, ka pēc Hamiltona došanās pensijā, Verstapens sāks dominēt. Nebrīnīšos, ja Trakais maksis beigs karjeru ar padsmit čempiona tituliem.

     [+] [-]

, 2020-08-09 18:02, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Maksis biku atgādina Alonso šajā ziņā, atrodoties tur kur viņam nav nekādas tiesības atrasties. Protams var runāt par stratēģiju un laika apstākļiem, bet tajā pašā laikā līdz pirmajam pitstopam viņam bija jātur līdzi Meršiem uz lēnāka citāda sastāva riepām.
Neteiksim, ka tās riepas bija lēnākas, vismaz, ja salīdzina Red Bull ar Mercedes. Šodien Mercedes vispār bija problēmas ar riepām, tās ātri dila un zaudēja savas darba spējas, kamēr Red Bull riepas ļoti labi strādāja un ilgstoši bija labā kondīcijā, kas arī ļāva Maksam turēties Mercedes astē sākumā un sacensību beigās pat atrauties no Hamiltona, kam bija 10 apļus svaigākas riepas.

     [+] [-]

, 2020-08-09 18:07, pirms 4 gadiem
Sēbam ar sarkanajiem ir ''ideālas'' attiecības

     [+] [-]

, 2020-08-09 18:37, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Vienmēr esmu teicis, ka pēc Hamiltona došanās pensijā, Verstapens sāks dominēt. Nebrīnīšos, ja Trakais maksis beigs karjeru ar padsmit čempiona tituliem.
Aizmirsi piebilst, ja komanda kurā tas brauks, būs ļoti konkurēt spējīga.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-09 18:50, pirms 4 gadiem
Autora kungs, Jums komandu tabula kļūdaina. Racing point tak -15 pts.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-09 18:54, pirms 4 gadiem
Kārtējais sarūgtinājums... Nepietika ar to, ka Mercedes uz stratēģijas (gk. gan uz riepu mazspējas) rēķina zaudēja Verstapenam, tak vēl ar stulbu stratēģiju galīgi sabojāja sacīkstes Botasam. Hamelis šodien nebrauca labāk, bet ar krietni vecākām riepām Valteri nebija cerību noturēt viņu aiz muguras. Ja Makša uzvaru var atzīt par pelnītu, tad Botasa zaudējumu Hamiltonam gan nevar dēvēt par taisnīgu iznākumu. Jau apriebies līdz kliņķim, cik daudz kādam veicas, bet citam ne. Spilgtā atmiņā vēl pagājušās nedēļas murgs...

  -1 [+] [-]

, 2020-08-09 19:27, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Kārtējais sarūgtinājums... Nepietika ar to, ka Mercedes uz stratēģijas (gk. gan uz riepu mazspējas) rēķina zaudēja Verstapenam, tak vēl ar stulbu stratēģiju galīgi sabojāja sacīkstes Botasam. Hamelis šodien nebrauca labāk, bet ar krietni vecākām riepām Valteri nebija cerību noturēt viņu aiz muguras. Ja Makša uzvaru var atzīt par pelnītu, tad Botasa zaudējumu Hamiltonam gan nevar dēvēt par taisnīgu iznākumu. Jau apriebies līdz kliņķim, cik daudz kādam veicas, bet citam ne. Spilgtā atmiņā vēl pagājušās nedēļas murgs...
Uzjautrina Tava mūžīgā čīkstēšana, nabadziņ, turies.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-09 20:31, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Uzjautrina Tava mūžīgā čīkstēšana, nabadziņ, turies.
Tu laikam nezini, ko nozīmē čīkstēt. 😁 Es tikai esmu dusmīgs uz Mercedes, ka gandrīz vienmēr viņu rīcība nāk par labu Hamelim, bet ne otrajam pilotam, jau kopš Rosberga laikiem. Gaidu to brīdi, kad Botass pārspēs savu titulēto pārinieku. Jo kā pilots viņš nav sliktāks, varbūt dažubrīd pietrūkst vienkāršas nekaunības, bet galvenokārt starpība ir radusies nevis pilotu meistarības, bet gan dažādu citu apstākļu (citu izraisītas avārijas, tehniskas problēmas, nepareiza komandas stratēģija) dēļ. Kad tā notiek atkal un atkal, uzvirmo asinis un gribas visu to kantori ellē triekt. Kā Šūmahera laikos, tā vēlāk un arī tagad. Sekoju līdzi jau kopš 90.to gadu sākuma, un nekad neesmu bijis līdzjutējs tiem, kam viss iet no rokas un veiksme gandrīz vienmēr ļauj sausām kājām no teju jebkuras nepatikšanu peļķes izkāpt, kamēr citi, kam šīs veiksmes trūkst, bieži tā arī paliek nenovērtēti un daudzi pat vispār spiesti aiziet prom.

     [+] [-]

, 2020-08-09 20:41, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Tu laikam nezini, ko nozīmē čīkstēt. 😁 Es tikai esmu dusmīgs uz Mercedes, ka gandrīz vienmēr viņu rīcība nāk par labu Hamelim, bet ne otrajam pilotam, jau kopš Rosberga laikiem. Gaidu to brīdi, kad Botass pārspēs savu titulēto pārinieku. Jo kā pilots viņš nav sliktāks, varbūt dažubrīd pietrūkst vienkāršas nekaunības, bet galvenokārt starpība ir radusies nevis pilotu meistarības, bet gan dažādu citu apstākļu (citu izraisītas avārijas, tehniskas problēmas, nepareiza komandas stratēģija) dēļ. Kad tā notiek atkal un atkal, uzvirmo asinis un gribas visu to kantori ellē triekt. Kā Šūmahera laikos, tā vēlāk un arī tagad. Sekoju līdzi jau kopš 90.to gadu sākuma, un nekad neesmu bijis līdzjutējs tiem, kam viss iet no rokas un veiksme gandrīz vienmēr ļauj sausām kājām no teju jebkuras nepatikšanu peļķes izkāpt, kamēr citi, kam šīs veiksmes trūkst, bieži tā arī paliek nenovērtēti un daudzi pat vispār spiesti aiziet prom.
Veiksme ir jānopelna. Botass nav un nebūs vienā plauktā ar Maksu, hamiltonu, lecleru.

     [+] [-]

, 2020-08-09 22:14, pirms 4 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Veiksme ir jānopelna. Botass nav un nebūs vienā plauktā ar Maksu, hamiltonu, lecleru.
Jānopelna... 🤣 Tu vispār saproti, ko runā? Botass ir tik daudz strādājis kā reti kurš, sākot ar vairāku gadu braukšanu Williams, kur jau tolaik uzrādīja ļoti cerīgus rezultātus, ieskaitot pjedestālus. Tad gan Williams bija konkurētspējīga komanda, tomēr tāpat nebija starp vadošajām. Ne jau par skaistām acīm viņu paņēma uz Mercedes. Šķita, ka nu viņš sevi ir pierādījis, un tālāk ceļš vedīs uz augšu, tomēr dažādu, gk. iepriekš minēto iemeslu dēļ viņam nekādīgi neizdevās izkļūt no H. ēnas. Pieļauju, ka Ferrari vai Red Bull viņš būtu sasniedzis vairāk, jo Mercedes tomēr galveno uzmanību veltīja savam favorītam. Nav zināms, kur šobrīd būtu tas pats Verstapens vai Leklērs, ja būtu nonācis vienā komandā ar Hameli. Verstapenam Red Bull nebija nopietnu konkurentu, vienīgi Rikjardo pašā sākumā spēja turēt līdzi, bet Leklērs ienāca Ferrari, kad Fetels strauji riet. Tā ir milzīga starpība.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-09 23:04, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Jānopelna... 🤣 Tu vispār saproti, ko runā? Botass ir tik daudz strādājis kā reti kurš, sākot ar vairāku gadu braukšanu Williams, kur jau tolaik uzrādīja ļoti cerīgus rezultātus, ieskaitot pjedestālus. Tad gan Williams bija konkurētspējīga komanda, tomēr tāpat nebija starp vadošajām. Ne jau par skaistām acīm viņu paņēma uz Mercedes. Šķita, ka nu viņš sevi ir pierādījis, un tālāk ceļš vedīs uz augšu, tomēr dažādu, gk. iepriekš minēto iemeslu dēļ viņam nekādīgi neizdevās izkļūt no H. ēnas. Pieļauju, ka Ferrari vai Red Bull viņš būtu sasniedzis vairāk, jo Mercedes tomēr galveno uzmanību veltīja savam favorītam. Nav zināms, kur šobrīd būtu tas pats Verstapens vai Leklērs, ja būtu nonācis vienā komandā ar Hameli. Verstapenam Red Bull nebija nopietnu konkurentu, vienīgi Rikjardo pašā sākumā spēja turēt līdzi, bet Leklērs ienāca Ferrari, kad Fetels strauji riet. Tā ir milzīga starpība.
Ta beidz. Viņš nevienu gadu pat tuvumā Hamim nav bijis. Pat kkādu spiedienu uz Hami nav varējis izdarīt, kur nu vēl runāt par pārspēšanu. Viņš nav un nebūs pirmais numurs čempionu komandā un tas ir jāpieņem kā fakts. Viņa karjerā ir aizgājuši pa barika, massas trajektoriju. Un ejot uz meršiem ar to bija jārēķinās, ka būs jāpārspēj hamis. Viņš to nav spējis vairākus gadus līdz ar to viņš kā TOP pilots ir jau norakstīts.

     [+] [-]

, 2020-08-09 23:29, pirms 4 gadiem
Tiko noskatījos šo GP. Lai kā man nepatiktu Verstapens, bet šobrīd viņš ir labākais F-1 pilots, ļoti gribētos lai viņi ar Hamiltonu būtu līdzvērtīgas mašīnas tikai tas nekad nenotiks.
Pēc tenkam lielais līdztiesību pārstāvis Hamiltons grib lielāku algu Mercedes tāpēc līgums vel nav noslēgts.
Fetels it ka noslēdzi vienošanos ar Racing Point (Aston Martin).