Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs: "Okons ir pelnījis braukt "Mercedes" komandā"

Volfs: "Okons ir pelnījis braukt "Mercedes" komandā"
Estebans Okons. Foto: Mercedes F1

"Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs atklājis, ka šobrīd tikai divi piloti kandidē uz Lūisa Hamiltona komandas biedra statusu 2020. gada sezonā. Viens no viņiem ir tagadējais komandas braucējs Valteri Botass, bet otrs - Estebans Okons.

Kopš 2017. gada tieši Botass ir Hamiltona komandas biedrs, taču jau trešo sezonu pēc kārtas viņš nespēj parādīt tikpat cienījamu sniegumu kā titulētais brits. Volfs šobrīd izskata iespēju somu sportistu Botasu nomainīt ar Okonu, kurš pašlaik sacīkstēs nepiedalās un ir "Mercedes" rezervists.

Pēdējā laikā tiek baumots, ka Okons varētu kļūt par "Renault" rūpnīcas pilotu, bet Volfs intervijā laikrakstam "Die Welt" paudis, ka francūzis būtu pelnījis vietu "Mercedes" komandā.

"Mums ir augstākās klases pilots Valteri, un mēs to apzināmies," viņš saka. "Bet tajā pašā laikā mums ir jauns un talantīgs pilots Estebans. Arī viņš ir pelnījis vietu "Formulā 1"."

Volfs neslēpj, ka būs grūti pieņemt lēmumu par to, kuram pilotam dot iespēju 2020. gada sezonā: "Ja mums būtu tikai viens labs pilots, tas būtu viegli, bet tā nav. Viņi abi ir pelnījuši braukt "Mercedes" sastāvā."

Volfs, kurš Ungārijas posma laikā redzēts pusdienojam ar "Red Bull" pilota Maksa Verstapena tēvu Josu, sacīja, ka lēmums par 2020. gada sastāvu tikt pieņemts šī mēneša laikā.

Izmantotie resursi:
F1 2019: Latest F1 Grand Prix News, F1 Results,...


, 2019-08-09 13:41, pirms 5 gadiem
Reāli lej ūdeni... viss jau sen bija skaidrs... jau toreiz, kad Okons zaudēja vietu Force India komandā, daudzi domāja, ka Okons varētu jau šajā sezonā būt Mercedes, bet tas neizskatījās pārāk reāli, tomēr ar 2020. gadu tas ir faktiski neizbēgami... Volfs var stāstīt, ko vien vēlas, bet visi zina, ka Botass nav starp viņa favorītiem jau kopš pagājušās sezonas...
, 2019-08-09 17:44, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Reāli lej ūdeni... viss jau sen bija skaidrs... jau toreiz, kad Okons zaudēja vietu Force India komandā, daudzi domāja, ka Okons varētu jau šajā sezonā būt Mercedes, bet tas neizskatījās pārāk reāli, tomēr ar 2020. gadu tas ir faktiski neizbēgami... Volfs var stāstīt, ko vien vēlas, bet visi zina, ka Botass nav starp viņa favorītiem jau kopš pagājušās sezonas...
Favorītiem nefavorītiem, bet fakts, ka Volfs savulaik pildīja Botasa menedžera amatu un runāja, ka Valteri nonākšana Mercedes bija tieši Volfa pirksts.
Domāju, ka Valteri savu vietu Mercedes saglabātu (nes stabilus punktus komandai), ja vien ne fakts, ka Hamiltons šobrīd ir F1 veterāns. Galvenie konkurenti Red Bull un Ferrari šobrīd savas komandas būvē ap jaunajiem talantiem Verstapenu un Leklēru. Mercedes vienkārši nevar atļauties kavēties ar jaunā talanta iespēlēšanu Mercedes.
, 2019-08-09 21:43, pirms 5 gadiem
BOT pašlaik spēlē ROS taktiku. Aizmidzina HAM, lai nākamgad paceltu titulu. Jādod vēl viena iespēja Sēkliņas ir iestādītas
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
2

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.