Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 vadība grib piesaistīt augsta līmeņa sacīkšu komandu no ASV

F1 vadība grib piesaistīt augsta līmeņa sacīkšu komandu no ASV
Foto: Haas F1 Team

"Formula 1" čempionāta priekšsēdētājs Čeiss Kerijs nācis klajā ar paziņojumu, ka jau tuvākajā laikā sacīkstēs varētu sākt startēt vēl viena amerikāņu komanda, kā arī ir plāns ASV sarīkot vēl vienu posmu.

"Liberty Media" aizvien vēlas vairot F1 popularitāti Amerikā, līdz ar to būtu nepieciešams piesaistīt čempionātam vēl vienu komandu no ASV, kā arī sarīkot šajā valstī otru posmu. Kerijs atklāj, ka jau šobrīd tiek veiktas pārrunas ar potenciālajām komandām, kas varētu ienākt F1 čempionātā 2021. gadā, kad stāsies spēkā jaunie tehniskie noteikumi.

"Mums ir amerikāņu komanda "Haas", bet mēs gribam, lai pievienojas vēl kāda augsta līmeņa komanda no ASV," viņš neslēpj. "Mums arī patiktu, ja brauktu kāds amerikāņu pilots, bet šī plāna īstenošana visticamāk paņems ilgāku laiku."

Tikmēr vēl ātrāk būtu jāīsteno plāns par otra ASV posma sarīkošanu. Šobrīd vienas no F1 sacīkstēm norisinās Teksasā.

"Iespējams, pirmais solis varētu būt sacīkstes Maiami vai Lasvegasā," saka Kerijs.

Maiami posma sarīkošanu aizēnojušas dažādas problēmas. Sākotnēji bija iecerēts sacensības tur sarīkot jau šogad, taču projekts tik ātri nebūs īstenojams.

"Mēs turpinām strādāt, nākamnedēļ mums ir tikšanās ar visām pusēm, un arī pirms mēneša Maiami bija tikšanās," skaidro Kerijs. "Mēs to uztveram kā svarīgu lietu un jūtam, ka soli pa solim tiek sasniegts progress. Mēs neslēpjam savu mērķi izmantot iespējas, ko var sniegt ASV. Televīzijas reitingi tur šogad ir kāpuši. Tajā valstī ir vairāk mūsu fanu nekā cilvēki domā."

Izmantotie resursi:
Google


, 2019-08-09 10:20, pirms 5 gadiem
Jeņķi varētu palaist Dodge, Ford rūpnīcas komandu
, 2019-08-09 10:48, pirms 5 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Jeņķi varētu palaist Dodge, Ford rūpnīcas komandu
chervolet izklausas realak
, 2019-08-09 11:09, pirms 5 gadiem
HAAS vajag normālus pilotus kas spēj attīstīt mašīnu. Līdz šim tādu nav nekad bijis
, 2019-08-09 21:52, pirms 5 gadiem
Interesanti, kapēc ASV pilota parādīšanās F1 būtu tik ilgs process? Jā, Eiropā (F3/F2) nav pārāk daudz ASV pilotu, taču savulaik Montoija ienāca F1 no Indy.
Gan jau, ka Indy ir kāds talants, kas spētu uzķert F1 specifiku.
, 2019-08-09 21:57, pirms 5 gadiem
tesla go for it
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.