Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Francūzim Gaslī atņemts Lielbritānijas "Grand Prix" izcīnītais punkts

Ints Megnis
Ints Megnis

Francūzim Gaslī atņemts Lielbritānijas "Grand Prix" izcīnītais punkts
Pjērs Gaslī
Foto: LaPresse/Scanpix

"Toro Rosso" komandas franču pilots Pjērs Gaslī par pēdējo apļu sadursmi zaudējis punktu, ko viņš svētdien izcīnīja F1 čempionāta Lielbritānijas "Grand Prix" posmā.

Silverstounas sacīkstē Gaslī pēdējos apļos nokļuva kontaktā ar meksikāni Serhio Peresu. Gaslī finišēja konkurentam priekšā desmitajā vietā, kas dod vienu kopvērtējuma punktu, tomēr pēc finiša tiesneši piešķīra francūzim piecu sekunžu sodu. Tas pacēla Peresu uz desmito vietu, bet Gaslī uzreiz atmeta uz 13. pozīciju.

"Uzskatu, ka tas ir smieklīgi," pēc soda saņemšanas teica Gaslī. "Šīs ir autosacīkstes un mums bija tiešām mazs kontakts. Tā dažreiz gadās - mums ir divus metrus plata mašīna trasē, kas ir, iespējams, 12 metrus plata. Dažbrīd gadās kontakts. Tas nebija liels sitiens un uzskatu, ka nebiju pelnījis sodu."

"Viņš finišēja 11. vietā bez punkta, tāpēc centās mani vainot cik daudz vien spēj. Es viņam godīgi teicu, ka izbaudīju cīņu, jo braucām tiešām tuvu. Mēs esam sacīkšu braucēji, tomēr šādi sodi attur no cīnīšanās," uzskata francūzis.

Gaslī šogad pie punktiem ticis divreiz, negaidīti finišējot ceturtais sezonas otrajā posmā Bahreinā, kā arī izcīnot septīto vietu etapā Monako. Kopvērtējumā viņš ar 18 punktiem ir 13. pozīcijā, kamēr Peress ar 24 punktiem ir pozīciju augstāk.

Izmantotie resursi:
https://www.autosport.com/f1/news/1...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja