Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montoija: "Kāds nopirks "Williams" komandu savam dēlam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija: "Kāds nopirks "Williams" komandu savam dēlam"
Huans Pablo Montoija. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija uzskata, ka tikai "Williams" vadības lēmumi ir vainojami pie leģendārās komandas šī brīža situācijas. Tāpat viņš ironiski atzīst, ka visticamāk kāds ļoti bagāts cilvēks iegādāsies britu vienību, lai tajā varētu startēt viņa dēls.

Savulaik "Williams" septiņas reizes izcīnījusi titulus pilotu ieskaitē un deviņas reizes uzvarējusi Konstruktoru kausā, taču pēdējos divus gadus tā kopvērtējumā ierindojusies pēdējā vietā.

Pats Montoija šo komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2004. gadam, šajā laikā uzvarot četrās sacīkstēs un divas sezonas pilotu ieskaitē sasniedzot trešo pozīciju. Kolumbietis uzskata, ka dažādi slikti lēmumi vistiešākajā veidā noveduši līdz tam, kur komanda atrodas šobrīd.

"Es uzskatu, ka ir cilvēki, kas ir ļoti labi speciālisti noteiktās jomās," sacīja Montoija. "Piemēram, tu vari būt labs žurnālists, bet tas automātiski nenozīmē, ka tev tik pat labi jāmāk vadīt TV kanāls vai laikraksts. Līdz ar to, ja tu nolīgsti kādu, kas prot labi darīt noteiktu lietu, bet tu viņam liec darīt kaut ko citu, tas nenāk par labu. Un es domāju, ka tā ir viena liela problēma, kas bijusi "Williams" komandai. Viņi sāka nolīgt cilvēkus, ko uzskatīja par glābējiem, bet nevis guva labumu no tā, kas ir šo cilvēku talants, bet gan lika tiem darīt kaut ko citu."

Pašlaik "Williams" meklē investorus, un jau tuvāko mēnešu laikā komanda varētu tikt pārdota. Viens no potenciālajiem pircējiem tiek minēts irāniešu izcelsmes kanādietis Mišels Latifi, kura dēlam jau šobrīd tiek apmaksāta vieta komandas sastāvā.

"Cerams, komanda izdzīvos," atzīst Montoija. "Ja paskatāmies piemērus pagātnē, bija "Tyrrell" komanda, kas spēja uzvarēt visus daudzu gadu garumā, bet tad kaut kas nogāja greizi, līdz viss beidzās. Cerams, "Williams" komandā kāds ieguldīs savu naudu, un tādā veidā tajā varēs startēt viņa dēls, kā tas notiek daudzreiz."

44 gadus vecais Montoija pēdējās sezonas startē autošosejas izturības sacīkstēs, pērn piedalījās Lemānas 24 stundu braucienā, sasniedzot trešo vietu LMP2 klasē, kā arī kļuva par ASV bāzētā "WeatherTech SportsCar" čempionāta titula ieguvēju.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...