Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Volfs jau mēnešiem regulāri zvana Verstapenam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Volfs jau mēnešiem regulāri zvana Verstapenam"
Joss Verstapens ar dēlu Maksu. Foto: Verstappen.nl

Toto Volfs regulāri zvana Maksam Verstapenam, iespējams, mēģinot pierunāt viņu 2020. gadā startēt "Mercedes" komandā, kādā intervijā paziņojis Helmuts Marko, kurš "Red Bull" vienībā pilda pilotu menedžera pienākumus.

Intervijā vācu izdevumam "Auto Bild" Marko apgalvojis, ka jau ilgu laiku "Mercedes" komandas vadītājs regulāri veic sarunas ne vien ar tagadējo "Red Bull" pilotu, bet arī viņa tēvu Josu Verstapenu, kurš lielā mērā "bīda" dēla karjeru.

"Toto zvana viņam un viņa tēvam regulāri, un tas notiek jau mēnešiem," atklāj Marko.

Zināms, ka Verstapenam ir līgumsaistības ar "Red Bull" līdz 2021. gadam, taču aizkulisēs jau plaši runā, ka holandietis nākamajā sezonā varētu pievienoties "Mercedes". Vācu vienībai pat nebūtu jāizpērk līgums, ja komanda nebūs spējusi viņam šogad dot tik ātru mašīnu, lai viņš varētu cīnīties par titulu.

"Esmu mierīgs," apgalvo Marko. "Ja apgādāsim viņu ar mašīnu, kas dod iespēju sacensties par pasaules čempiona titulu, es nebūšu noraizējies, ka viņš varētu aiziet. Viņš ar mums jūtas komfortabli un ar šo punktu līgumā visam vajadzētu būt droši."

Lai gan Verstapens pēc diviem posmiem F1 kopvērtējumā ieņem trešo vietu, pagaidām reālu konkurenci cīņā par uzvarām nav spējis izrādīt - Austrālijā tika sasniegta trešā, bet Bahreinas posmā ceturtā vieta.

"Mercedes" pilotam Valteri Botasam pašreizējā līguma termiņš ir līdz šī gada beigām, kamēr Lūisam Hamiltonam tas noslēgts uz ilgāku laiku.

Šogad "Red Bull" pirmo sezonu startē ar "Honda" dzinējiem, bet Marko un arī komandas vadītājs Kristians Horners apgalvo, ka lielākās problēmas šobrīd esot ar virsbūves aerodinamiku, nevis jaudas agregātu.

"Pagājušajā nedēļā veiktie testi bija ļoti labi un deva padziļinātu ieskatu," saka Marko. "Mēs sapratām problēmas un tagad varam konkrēti rīkoties. Īsāk sakot, mūsu mašīnai vajag vairāk piespiedējspēka."

Izmantotie resursi:
grandpx.news