Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonena notriektais mehāniķis lauzis kāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonena notriektais mehāniķis lauzis kāju
Cietušais "Ferrari" mehāniķis
Foto: AP/Scanpix

"Ferrari" mehāniķis, ko pitstopa laikā Bahreinas F1 posmā notrieca Kimi Raikonens, ir lauzis kāju. Tikmēr komandai piemērots paprāvs naudas sods.

Negadījums notika, kad tobrīd trešajā pozīcijā esošais Raikonens devās savā otrajā pitstopā. Radās problēmas ar aizmugurējā kreisā riteņa nomaiņu, tas tā arī netika noskrūvēts, taču atbildīgais darbinieks deva rīkojumu sportistam uzsākt kustību, jo to nepamanīja. Rezultātā mašīna ar riteni aizķēra riepu maiņas veicēju, kurš aizvien turpināja veikt darbu, un pamatīgi nokrita.

Uzreiz pie cietušā piesteidzās mediķi, un mehāniķis tika nogādāts trases medicīnas centrā. Pēc tam "Ferrari" ar "Twitter" starpniecību pavēstīja, ka neveiksminieks ticis pie diviem lūzumiem kājā.

"Es braucu, kad iedegas zaļā gaisa," pēc notikušā skaidroja Raikonens. "Tobrīd es neredzu, kas notiek aizmugurē. Nelaimīgā kārtā cieta mehāniķis, tomēr jūs visi zināt, ka mans darbs ir braukt, kad mainās gaismas - neko vairāk par to es tiešām nezinu. Ceru, ar viņu viss būs kārtībā."

Lai gan komanda uzreiz lika Raikonenam apstāties, un sportists no sacensībām izstājās, tiesneši par mašīnas nedrošu palaišanu trasē piesprieduši "Ferrari" naudas sodu 50 tūkstošu eiro apmērā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...