Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Domāju, ka esmu zaudējis uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Domāju, ka esmu zaudējis uzvaru"
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Sebastians Fetels, kurš svētdien guva uzvaru Bahreinas F1 posmā, bija plānojis veikt divus pitstopus, tomēr "Ferrari" komanda izvēlējās mainīt stratēģiju, kas atmaksājās.

Lai gan Fetels bija sacīkšu vadībā, iebraucot boksos, viņš tika pie mīkstā sastāva riepām, kamēr "Mercedes" pilotiem pitstopā tika uzmontētas vidējā sastāva riepas. Tobrīd Fetels sapratis, ka visticamāk zaudēs iespēju uzvarēt, jo Valteri Botass un Lūiss Hamiltons nav plānojuši veikt vēl vienu riepu maiņu, kamēr viņam bija paredzēta divu pitstopu stratēģija.

Tikai tobrīd, kad kļuva skaidrs, ka Fetels nav spējīgs izveidot pietiekamu pārsvaru pār Botasu, lai pēc iebraukšanas otrajā boksu apmeklējumā spētu atgriezties konkurentam priekšā, "Ferrari" stratēģi pieņēma lēmumu neveikt otro pitstopu. Pēdējos apļos Botass strauji pietuvojās, tomēr Fetels viņu noturēja aizmugurē un uzvarēja.

"Apmēram desmit apļus pirms finiša komandai pa radio teicu, ka viss tiek kontrolēts, lai gan tie bija meli," pēc finiša atzina Fetels. "Es neko nekontrolēju. Kad viņi man pateica, kāds tobrīd ir Valteri ātrums, es neticēju, ka man izdosies uzvarēt. Sarēķināju, ka viņš mani noķers. Sākotnēji bijām domājuši riepas mainīt divreiz, bet nācās centsties saglabāt šīs pašas, kas arī izdevās, lai gan knapi."

Pirmo divu posmu uzvarētājs Fetels atzīst, ka, paliekot trasē, ne ar ko nav riskējis: "Tas bija liels stress un spiediens, bet mums nebija ko zaudēt, jo varējām vai nu uzvarēt vai arī finišēt trešajā vietā. Esmu priecīgs, jo, ja izdodas iegūt uzvaru šādos apstākļos, tā garšo vēl labāk."

Botass bija tuvu tam, lai apdzītu Fetelu, taču viņam pietrūcis laika. Finišā abus šķīra 0.6 sekundes.

"Braucu ar cietāka sastāva riepām, tādēļ zināju, ka viņiem beigās būs grūtības, un tā arī bija," saka Botass. "Katru apli, katru līkumu centos izbraukt perfekti, lai viņu noķertu, bet ar to nepietika. Ir ārkārtīgi sarūgtinoši finišēt otrajam, ja zaudēts tik nedaudz."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...