Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandas "Marussia" īpašnieki ir bankrotējuši

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandas "Marussia" īpašnieki ir bankrotējuši
"Marussia" komandas F1 auto
Foto: LaPresse/Scanpix

Formula 1 komandas "Marussia" zaudējusi savus līdzšinējos īpašniekus "Marussia Motors", kas nodarbojās ar dārgu sporta automobiļu ražošanu.

Nikolaja Fomenko vadītā "Marussia Motors" rūpnīca, kas pastāvēja kopš 2007. gada, ir beigusi automobiļu ražošanu un tai vairs nepieder F1 komanda, kas startē sacīkstēs ar tādu pašu nosaukumu, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti". Rūpnīcas darbinieki esot masveidā pametuši savas darba vietas un pārgājuši uz kādu Krievijas valdībai piederošu tehnisko institūtu.

"Marussia" komandas preses pārstāve Treisija Novaka stāsta: "Superkāru projekts bija ambiciozs, taču sarūgtinoši, ka tas nespēja nostiprināties tirgū. Uz Formula 1 komandu tas nekādu iespaidu neatstās."

Novaka paskaidro, ka tagad "Marussia" komanda pieder citai kompānijai, kuras nosaukums ir "Marussia Communications Limited". Viņa uzsver, ka F1 komanda darbojas finansiāli neatkarīgi no saviem īpašniekiem jau kādu laiku, līdz ar to šis notikumu pavērsiens nekādas paliekošas sekas neatstās.

Jau pirms kāda laika vēstījām, ka "Marussia" komandas līdzšinējais īpašnieks Nikolajs Fomenko veicis pārrunas par iespējamo tās pārdošanu serbu biznesmenim Zoranam Stefanovičam, kurš daudzus gadus centies iekļūt F1 čempionātā ar savu komandas projektu "Stefan GP". Novaka vien piebilst, ka "Marussia" šo sezonu uzsākusi labi un noliedza, ka komanda varētu beigt savu pastāvēšanu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +6 [+] [-]

, 2014-04-09 15:15, pirms 10 gadiem
Tipisks krievu projekts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-09 15:32, pirms 10 gadiem
Žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-09 16:59, pirms 10 gadiem
Parspilets virsraksts, bankroteja jau tikai Marussia Motors, neviss viss Marussia Communications Limited pasakums, likvideja nerentablu nozares dalu. To ka pec sis sezonas Marussia F-1 mainis ipasniekus sen bija zinams, nebija zinams tikai ipasnieks, tagad tika nosaukts serbs Zoranam, tads ir si komandas liktenis naudas maisiem paspeletieas F-1, sis jau bus 3 miljonars.
Caterham ari vairs ilgi nepastaves.

     [+] [-]

, 2014-04-09 18:10, pirms 10 gadiem
vācieši testēja viņu ladu-marussju- slēdziens mēsls par ferrari cenu

     [+] [-]

, 2014-04-09 18:40, pirms 10 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: Latviešu valodā ir tāds vārds kā 'superkārs'.. ??
nezinu, bet ir viena valstele Austrumos, kura pat savu karogu visos oficiālajos kanālos dēvē nevis par flagu, bet trikoloru... tā valstele ļoti uztraucas par tās valodā runājošo tiesību apspiešanu citās valstīs, bet tai ir pilnīgi pajāt par pašu valodu - golkiperi, trikolori un citi anglicismi tiek plaši izmantoti ne tikai sarunvalodas līmenī, bet gan pa radio, gan tv, gan presē bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem