Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso nebūs vienīgais F1 pilots Lemānā?

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso nebūs vienīgais F1 pilots Lemānā?
"SMP Racing" komandas LMP1 prototips
Foto: motorsportstalk.com

Šovasar Lemānas 24 stundu braucienā debitēs Fernando Alonso, tomēr viņš var nebūt vienīgais F1 pilots, kurš stāsies uz starta šajās leģendārajās autosacīkstēs.

Krievijas autosporta projekts "SMP Racing" uzņēmis apgriezienus un šosezon FIA WEC pasaules čempionātā pirmo reizi startēs spēcīgākajā LMP1 klasē, tostarp piedaloties sacensībās Lemānā, kas būs viens no seriāla posmiem. "SMP Racing" apvienojis spēkus ar pieredzējušo sacīkšu komandu "ART Grand Prix" un uz starta izies ar "Dallara BR1" modeļa prototipiem.

Vienu no tiem pilotēs Vitālijs Petrovs, kurš no 2010. līdz 2012. gadam startēja "Formulā 1", vienreiz pat kāpjot uz pjedestāla. Iepriekšējās divas sezonas viņš jau startēja autošosejas izturības sacīkstēs, pārstāvot LMP2 klasi. Viņa komandas biedrs būs bijušais "Formula Renault 3.5 Series" čempions Mihails Aļošins, kurš iepriekšējos gadus ik pa laikam bija redzams "IndyCar" čempionātā un arī Lemānā jau ir startējis vairākkārt, tiesa, arī LMP2 klasē.

"SMP Racing" projekta ietvaros šogad F1 čempionātā "Williams" komandā debitēs Sergejs Sirotkins. Kā zināms, viņu dāsni sponsorē "SMP Racing" iniciators Boriss Rotenbergs, kurš ir Krievijas bankas "SMP Bank" dibinātājs.

Šis cilvēks tagad meklē pilotus, kas Lemānā startētu ar otru mašīnu, un savus mērķus viņš jau konkretizējis, vēloties uz sacensību starta redzēt gan Sirotkinu, gan Daņilu Kvjatu, kurš pagājušajā sezonā savu vietu F1 čempionātā pazaudēja, taču uz šo gadu kļuvis par "Ferrari" attīstības programmas pilotu.

"Es nezinu, cik aizņemts viņš būs ar darbu "Ferrari" komandā, bet labprāt redzētu viņu braucot mūsu komandā," saka Rotenbergs.

Lai gan Sirotkina nolīgšana startēšanai Lemānā ir Rotenberga mērķis, pats sportists šobrīd izsakās piesardzīgi: "Es palīdzēšu attīstīt "BR1" prototipu, bet, kas attiecas uz 24 stundu sacensībām, ne viss ir atkarīgs no manis. Tas mani ļoti interesē, bet prioritāte ir F1 čempionāts."

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk