Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Villijs Vēbers: "Amerikāņi visu pataisa par cirku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Villijs Vēbers: "Amerikāņi visu pataisa par cirku"
Villijs Vēbers
Foto: Crash Media Group

Villijs Vēbers, kurš savulaik vadīja leģendārā F1 pilota Mihaela Šūmahera karjeru, uzskata, ka jaunie F1 čempionāta īpašnieki "Liberty Media", iespējams, nemaz nespēs dot tik labu ieguldījumu šo sacīkšu attīstībā, kā daudzi uzskata.

Ņemot vērā, ka "Liberty Media" ir kompānija no ASV, jau šobrīd ir pamanāma vēlme Formulu 1 padarīt amerikāniskāku.

"Amerikāņi jebkuru čempionātu pataisīs par cirku," intervijā vācu izdevumam "Sport Bild" kritski izsakās Vēbers. "Tagad viņi katru posmu vēlas uztaisīt par lielu pasākumu, ielūdzot uz to slavenus aktierus un ļaujot skatītājiem nonākt tuvāk notikumiem nekā tas bija Bernija Eklstouna ēras laikā. Tomēr amerikāņi nekad nebūs tie, kas cīnīsies par iespēju iegūt biļeti uz F1 posmu, viņi labāk izvēlēsies iet skatīties ko citu. Domāju, ka tādā veidā mēs zaudēsim to neatkārtojamo sajūtu, ko sniedz Formula 1. Jaunajiem īpašniekiem nav autosacīkšu izjūtas, viņi vienkārši grib nopelnīt naudu."

Vēbers arī komentējis vācu pilota Sebastiana Fetela situāciju. Daudzi uzskata, ka viņa mēģinājums "Ferrari" atgriezt Mihaela Šūmahera laiku spožumu, cietuis neveiksmi, un Fetelam vajadzētu iet prom uz citu komandu.

"Ja šogad situācija nekļūs ievērojami labāka, Fetelam tiešām jāiet prom," uzskata Vēbers.

Tikmēr sava kādreizējā klienta Šūmahera veselības stāvokli 74 gadus vecais Vēbers komentēt nevar. Viņš atzīst, ka Šūmaheru ģimene nesniedz viņam nekādu informāciju, baidoties, ka tā varētu nonākt presē. Kā zināms, septiņkārtējā F1 čempiona veselība tiek turēta lielā noslēpumā.

"Droši vien viņi baidās, ka es varētu kaut ko atklāt par Mihaela stāvokli," saka Vēbers. "Bet es to nekad nedarītu. Es pat būtu gatavs parakstīt tādu līgumu, kur noteikts šāds aizliegums."

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

  -1 [+] [-]

, 2017-02-09 21:37, pirms 7 gadiem
pilnīgi piekrītu