Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Andretti: "Leklēram šis nebija īstais brīdis kļūt par "Ferrari" pilotu"

Andretti: "Leklēram šis nebija īstais brīdis kļūt par "Ferrari" pilotu"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

1978. gada F1 pasaules čempions Mario Andretti izteicis bažas, vai šis būs bijis īstais brīdis, kad jaunajam autosportistam Šarlam Leklēram kļūt par "Ferrari" piloti. Viņš atzīst, ka Sebastians Fetels ir īsts komandas līderis, un "Ferrari" nekad nebrauks divi "pirmie numuri".

Pirms gaidāmās sezonas "Ferrari" skārušas lielas pārmaiņas, jo vicečempionu vienībai šogad būs jauns vadītājs, Matija Binoto, bet pieredzējušā Kimi Raikonena vietā pilota krēslā sēdīsies tikai vienu sezonu aizvadījušais Leklērs.

"Fetels komandai ir absolūti piemērots pilots," intervijā "Sky Italia" stāsta Andretti. "Atceros, ka toreiz, kad viņš pirmo sezonu startēja "Red Bull" komandā, vaicāju viņam par nākotnes ambīcijām, un viņš toreiz teica, ka mērķis ir startēt "Ferrari". Viņš ir īstais pilots šim darbam. Domāju, ka ir grūti pateikt, kurš ir labāks - viņš vai Lūiss Hamiltons, jo viņi brauc ar dažādām mašīnām, bet abi ir labi sportisti."

"Ferrari" arī atkāpusies no līdzšinējās pieredzes un dos iespēju sacīkstēs startēt kādam, kuram ir salīdzinoši maz pieredzes. Leklērs līdz šim aizvadījis tikai vienu sezonu "Sauber" sastāvā un varētu būt, ka šo gadu pavadīs Fetela ēnā, kas var ietekmēt viņa turpmāko karjeru.

"Šķiet, ka Fetels un Leklērs ir pareiza izvēle," secina Andretti. "Alternatīvs variants būtu turpināt startēt ar Fetelu un Raikonenu, jo viņi ļoti labi sapratās. Tad jau redzēsim. Izskatās, ka Leklērs ir ļoti labs pilots. Viņš vēl ir jauns un viņu priekšā sagaida liela nākotne. Tā bija Serdžio Markiones bijušais "Ferrari" prezidents ideja, dot viņam šādu iespēju, bet es patiešām nezinu, vai tiešām šis Leklēram ir īstais brīdis pievienoties "Ferrari". Komandā brauc divi piloti - būs pirmais un būs otrais numurs. Šajā komandā nekad nav tā, ka ir divi pirmie numuri."

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...


, 2019-01-09 23:25, pirms 5 gadiem
Vismaz būs iespēja jau otrajā sezonā tikt uz podesta.visa karjera priekšā. Pienāks laiks titulam ar
, 2019-01-10 00:29, pirms 5 gadiem
Ferrari šobrīd ražo formulas spējīgas cīnīties par titulu. Kur nu vēl labāks brīdis. Man tieši būs interesanti paskatīties kā uz tāda Leklēra fona izskatīsies Vettels un Hamis.
, 2019-01-10 11:59, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Ferrari šobrīd ražo formulas spējīgas cīnīties par titulu. Kur nu vēl labāks brīdis. Man tieši būs interesanti paskatīties kā uz tāda Leklēra fona izskatīsies Vettels un Hamis.
Drīzāk kā Leklērs izskatīsies uz to abu fona
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.