Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sezonai "Mercedes" radījusi "pilnībā jaunu" motoru

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sezonai "Mercedes" radījusi "pilnībā jaunu" motoru
Foto: LaPresse/Scanpix

Gatavojoties 2018. gada F1 pasaules čempionātam, "Mercedes" rūpnīca radījusi motoru, kas ir jauns faktiski visās jomās, apgalvo rūpnīcas sacīkšu dzinēju nodaļas vadītājs Endijs Kauvels.

"Mercedes" markas motori dominējuši "Formulā 1" kopš turbo ēras sākšanās 2014. gadā, un šajā laikā četras sezonas pēc kārtas rūpnīcai izdevies triumfēt gan komandu, gan pilotu ieskaitēs. Tiesa, pērn spēcīgu konkurenci spēja izrādīt "Ferrari", tāpat sezonas otrajā pusē arvien biežāk raizes konkurentiem prata sagādāt "Red Bull" vienība, kas izmanto "Renault" ražotos jaudas agregātus.

Lai pārsvaru saglabātu un palielinātu, šoziem "Mercedes" strādā īpaši smagi, un radīti būtiski uzlabojumi visās motora jomās, kas prasījis arī ievērojamus finansiālos līdzekļus.

"Lielā mērā motorā visas detaļas ir jaunas," stāsta "Mercedes" F1 motoru nodaļas boss Endijs Kauvels. "Sezona ir sadalīta vairākās fāzēs, un mums ir idejas, kā uzlabot jaudu. Mums ir idejas, kā samazināt nepilnības faktiski visās jomās, tostarp elektriskajās sistēmās."

Lai gan jau piekto gadu F1 motoru tehniskie noteikumi palikuši gandrīz nemainīgi, Kauvels uzskata, ka vēl ir visai daudz iespēju uzlabot dzinēju veiktspēju: "Ik reizi, kad izgatavo motoru, katru reizi, kad veic plānotos uzlabojumus, iemācies kaut ko jaunu. Dažas idejas ir lielas, tiek apgūts kaut kas fundamentāls, kā jauni materiāli, kas atslēdz jomas, kurās bijušas problēmas ar izturību. Dažreiz šie atklājumi ir pārsteidzoši. Vēl ir iespējas uzlabot formulu. Ir pilns ar jomām, kur iespējams uzlabot sniegumu par milisekundēm."

Ar "Mercedes" motoriem gaidāmajā sezonā startēs gan rūpnīcas komanda, gan "Force India" un "Williams".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-01-09 12:45, pirms 6 gadiem
Labāk būtu šasiju uzlabojuši, lai varētu konkurēt ar RedBull. Ferrari būs tikai trešā spēcīgākā komanda.