Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Masa atklāj pirmās sacīkstes, kurās startēs pēc F1 karjeras beigšanas

Masa atklāj pirmās sacīkstes, kurās startēs pēc F1 karjeras beigšanas
"Stock Car Brasil" autosacīkstes
Foto: racingcardynamics.com

Ilggadējais F1 pilots Felipe Masa pēc aiziešanas no pasaules čempionāta jau paziņojis, kurās sacīkstēs piedalīsies pavisam drīz. Sportists 2018. gada sezonā iecerējis startēt "Stock Car Brasil" seriāla pirmajā posmā.

Pirmā posma sacensības norisināsies 10. martā Masas dzimtajā pilsētā Sanpaulu, kur ik gadu viņš izgāja uz starta arī tur notiekošajā F1 pasaules čempionāta posmā. Pērn "Stock Car Brasil" posms Interlagušas trasē nenotika, bet atgriezīsies čempionātā nākamgad.

Šīs būs vienīgās sacensības sezonā, kurās katru mašīnu dalīs divi piloti. Masa pievienojies spēcīgajai "Cimed Racing" vienībai un mašīnu dalīs ar pieckārtējo "Stock Car Brasil" titula ieguvēju Kakā Bueno. Tā būs 2008. gada F1 vicečempiona pirmā dalība Brazīlijā notiekošā čempionātā kopš 1999. gada, kad viņš kļuva par "Formula Chevrolet Brazil" čempionu.

"Esmu pagodināts par šo uzaicinājumu un būšu lepns debitēt šajās sacīkstēs, startējot kopā ar savu draugu un šī seriāla lieliskāko čempionu Kakā Bueno," saka bijušais "Sauber", "Ferrari" un "Williams" komandu pilots Felipe Masa.

"Stock Car Brasil" čempionāts tiek rīkots kopš 1979. gada un tajā tiek startēts ar sacīkšu salonmašīnām. Šogad par Brazīlijas čempionu kļuva "Eurofarma RC" vienības pilots Daniels Serra, bet čempionātā startē arī tādi bijušie F1 piloti kā Rubenss Barikello, kurš pērn kļuva par vicečempionu, bet šogad palika septītais, Antonio Piconija un Rikardu Zonta.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
Stock Car - Corridas, Torneio, Pilotos, Carros...


Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.