Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels nosauc "Formulu E" par pārāk lēnu un garlaicīgu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels nosauc "Formulu E" par pārāk lēnu un garlaicīgu
Sebastians Fetels
Foto: imago/Thomas Melzer/Scanpix

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels atzīst, ka viņu nav spējušas ieinteresēt elektrisko automašīnu sacensības "Formula E". Tikmēr strauju popularitātes kāpumu iemantojušā seriāla vadītājs Alehandro Agags atzīst, ka diez vai tuvākajā nākotnē tajā startēs Fetela pārstāvētā "Ferrari" rūpnīca.

"Formulā E" arvien vairāk iesaistās pasaules vadošie automobiļu ražotāji un lielie sponsori, tāpat uz starta iziet daudzi savulaik F1 sacensībās braukuši sportisti. Tikmēr Fetels, kurš gan vēl nedomā par F1 karjeras beigšanu, atzīst, ka "Formula E" čempionāts viņu nesaista, turklāt vācietis uzskata, ka īsts autosporta līdzjutējs domā tāpat.

"Manā gadījumā tā nav nākotne," saka Fetels. "Elektriskie braucamlīdzekļi šobrīd pasaulē ir ļoti populāri, bet katrs, kurš sevi saista ar motoru sportu un ir godīgs, daudz nedomā par "Formulu E". Tās mašīnas nav īpaši ātras un daudzi piloti, kas tur startē, ir teikuši man, ka braukšana tajās sacīkstēs nav ļoti aizraujoša."

Jau iepriekšējās sezonās "Formulā E" startējušas "Citroen", "Renault", "Jaguar" un citu rūpnīcu komandas, bet šogad ar savu vienību piedalās arī "Audi", kamēr nākamajā sezonā gaidāma arī "Mercedes" pilnīga iesaistīšanās. Plānus kaļ arī citi ražotāji, bet "Formula E" boss Alehandro Agags uzskata, ka "Ferrari" nav starp tiem, pat neskatoties uz to, ka nesen itāļu auto rūpnīca piedraudēja aiziet no F1 čempionāta, ja 2021. gadā spēkā stāsies tai nesaistoši tehniskie noteikumi.

"Tas būtu fantastiski, tomēr šobrīd tas viņiem nozīmētu milzīgas izmaiņas šīs rūpnīcas kultūrā," skaidro Agags. "Serdžio Markione ir teicis, ka interesējas par šo čempionātu, taču ne "Ferrari", bet gan, iespējams, "Maserati" vārdā. Es pats ar viņu nekad neesmu runājis. Esmu redzējis jauno "Tesla Roadster", kas 0-100 km/h sasniedz 1.9 sekundēs, bet "Ferrari" neko tādu neražo."

Izmantotie resursi:
F1Today.net