Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens nesola palikt "Red Bull" sastāvā

Verstapens nesola palikt "Red Bull" sastāvā
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

Holandiešu F1 pilots Makss Verstapens nesola, ka paliks "Red Bull" komandas sastāvā, kad beigsies viņa pašreizējās līgumsaistības.

Iepriekš šajā gadā paklīda runas, ka Verstapens ir tiesīgs lauzt līgumu priekšlaicīgi, jo tajā iekļauts punkts, ka šāda iespēja pastāv, ja komanda nevar nodrošināt pietiekami ātru sacīkšu mašīnu. Vēlāk gan sportists apstiprināja, ka negatavojas pamest komandu pirms 2020. gada sezonas beigām.

Neskatoties uz to, presē parādījušās intervijas ar pašu pilotu un viņa karjeras "bīdītāju", tēvu Josu Verstapenu, kuri nebūt nav apmierināt ar "Red Bull" progresu 2019. gada sezonā. Ja iepriekš divās sacīkstēs Verstapens pat spēja uzvarēt, šobrīd jau "Mercedes" un "Ferrari" cīnās par pirmajām vietām savā starpā.

Jautāts par līgumu uz nākamo gadu un to, kad viņš sāks domāt par tālāku nākotni, Verstapens intervijā vācu "Auto Motor und Sport" saka: "Es pārāk neiespringstu. Pirmkārt, gribu izvērtēt visu to, kas ticis apsolīts un, kas realitātē notiek. Nākamgad mēs gribam uzvarēt sacīkstēs un čempionātā, tieši tādēļ esmu šeit. Es un "Red Bull" kopā strādājam uz šo mērķi. Par to, kas notiks pēc 2020. gada, ir daudz jautājumu, nav zināms, kas vispār būs ar čempionātu kopumā. Tāpēc pagaidām nesteidzos."

Nav noslēpums, ka savā sastāvā Verstapenu labprāt redzētu abas spēcīgākās šī brīža komandas - gan "Mercedes", gan "Ferrari".

"Kopš laikiem, kad "Red Bull" pēdējo reizi uzvarēja čempionātā, mums vienmēr bijis deficīts dzinēju jomā," neslēpj Verstapens. "Komandas filozofija vienmēr bijusi uzsākt sezonu ar labu pamatu un pēc tam pārspēt citus, kas darbojās laikā no 2010. līdz 2013. gadam. Tagad citas komandas kļuvušas spēcīgākas. Nākamgad mēs mēģināsim būt ātrāki, bet to esam centušies darīt jau vairākus pēdējos gadus. Ir jāanalizē, ko tieši varam paveikt savādāk un tad tā arī jādara, lai būtu labāk."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.