Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jauna komanda plāno startēt F1 čempionātā

Jauna komanda plāno startēt F1 čempionātā
"Campos Racing" jau startē F2 čempionātā. Foto: Motorsport.com

Spānijā bāzēta jauna sacīkšu komanda, kurai ir saiknes ar "Campos Racing", izvirzījusi par mērķi 2021. gadā startēt F1 pasaules čempionātā, un viens no tās pilotiem, ja viss izdotos, būtu vācietis Paskals Vērleins.

"Campos Racing" īpašnieks Adrians Kamposs un līdzīpašnieks Salvatore Gandolfo vēlas izmantot izdevību pieteikt savu komandu dalībai pasaules čempionātā, kad 2021. gadā spēkā stāsies pilnībā izmainīti noteikumi, ieskaitot tēriņu ierobežojumus komandām.

Finansējums tiktu iegūts no Gandolfo dibinātās kompānijas "Monaco Increase Management", bet projektā līdzdarbotos iepriekš "Ferrari", "Arrows" un "Super Aguri" komandās augstos amatos strādājušais Daniele Audeto.

Jau šobrīd zināms, ka komandā varētu startēt "Mercedes" audzēknis Paskals Vērleins, kurš jau kādu laiku nevar atrast vietu nevienas vienības sastāvā, lai gan uzskatāms par lielu talantu, kā arī "Super Formula" seriālā startējošais Alekss Palou.

Jau iepriekš "Campos Racing" bijusi iesaistīta "Formulā 1", pēdējo reizi pirms 2010. gada sezonas, kad komanda tika pieteikta čempionātam, bet tad pārdota un pārsaukta par "Hispania Racing Team" (HRT).

Jau iepriekš Ross Brauns, viens no F1 vadītājiem, atzina, ka interese no jauno komandu puses ir liela. Tiesa, šobrīd čempionāta vadības oficiālā nostāja ir, ka nopietnas sarunas ne ar vienu no tām nenotiekot.

Izmantotie resursi:
motorsport.com


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
1

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.