Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" boss: "Mūsu mašīnas nav kļuvušas lēnākas"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" boss: "Mūsu mašīnas nav kļuvušas lēnākas"
Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan Ungārijas F1 sacīkstēs Sebastians Fetels un Šarls Leklērs finišēja vairāk nekā minūti aiz uzvarētāja, "Ferrari" boss Matija Binoto neuzskata, ka viņa vadītās komandas mašīnas būtu kļuvušas lēnākas, drīzāk to skaidrojot ar Hungaroringas trases speficiku.

Jau kvalifikācijā Leklērs un Fetels zaudēja "pole position" laikam aptuveni 0.4 sekundes, bet sacensībās jau pēc pirmajiem desmit apļiem bija skaidrs, ka ne viens, ne otrs nespēj izrādīt konkurenci cīņā par uzvaru. Fetels apdzina komandas biedru un finišēja trešais, atpaliekot no uzvarētāja Lūisa Hamiltona 61 sekundei, kamēr vēl dažas sekundes vairāk pazaudēja Leklērs, kuram ceturtā vieta.

"Tas ir ļoti atkarīgs no trases," intervijā AFP ātruma zaudēšanu izskaidroja Binoto. "Mūsu mašīnai ir problēmas ar maksimālā piespiedējspēka līmeņa sasniegšanu, līdz ar to, kad esam tādās trasēs kā Budapeštā, kur šis maksimums ir nepieciešams, mums sāk trūkt ātruma. Sacīkstēs klājās vēl grūtāk nekā kvalifikācijā, kad lidojošajam aplim bija pieejamas jaunas riepas un tās kaut cik kompensēja piespiedējspēka nepietiekamību. Kad jāveic gara distance, mašīna slīd, riepas pārkarst un viss ir vēl sarežģītāk."

Līdz ar Ungārijas "Grand Prix" izcīņu "Formulā 1" sākusies sezonas otrā puse. Fetels līdzšinējos 12 posmos nav spējis uzvarēt ne reizi, ja neskaita sacensības Kanādā, kad viņš finišēja pirmais, bet zaudēja pozīciju jau iepriekš saņemtā piecu sekunžu soda dēļ.

"Neesmu apmierināts ar sezonas pirmo daļu, varu vērtēt to ar piecām ballēm no desmit," saka četrkārtējais F1 čempions. "Ir bijušas problēmas tur un tur, kas liedzis parādīt visu šīs mašīnas potenciālu. Jūtu, ka sezonas otrajā pusē varēšu paveikt vairāk."

Kamēr vairums pilotu devušies atvaļinājumā, jo nākamais F1 posms notiks vien pēc mēneša, trešdien Moncas trasē "Ferrari" izmantoja tai pieejamo filmēšanās dienu, lai paralēli veiktu nelielus testus, kas notika aiz slēgtām durvīm. Pie "Ferrari SF90" stūrtes sēdās Leklērs, kuram bija iespēja veikt līdz 100 kilometriem garu distanci.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...
Latest news, results and information about...