Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lānsa Strola tēvs izglābj "Force India" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lānsa Strola tēvs izglābj "Force India" komandu
Foto: Facebook.com/forceindiaf1

F1 pasaules čempionāta komanda "Force India" spējusi atrast investorus, kā rezultātā jau drīz tiks beigts pret to uzsāktais maksātnespējas process, rezultātā arī nodrošināta vienības nākotne un saglabātas vairāk nekā 400 darbavietas. Viens no komandas glābējiem ir autosportista Lānsa Strola tēvs, kanādiešu miljardieris Lorenss Strols.

Pirms divām nedēļām "Force India" finansiālās problēmas sasniedza kulmināciju, kad tiesa noteica maksātnespējas procesa uzsākšanu pret šobrīd piekto spēcīgāko "Formula 1" komandu. Jau tobrīd bija zināms, ka sāktas sarunas ar potenciālajiem investoriem.

Otrdien "Force India" vadība parakstīja līgumu ar konsorciju, kura vadībā ir Lorenss Strols. Tāpat investoru apvienībā ietilpst kanādiešu uzņēmējs Andrē Damariss, Džonatans Dadmens no "Monaco Sports and Management", modes biznesa pārstāvis Džons Aidols, telekomunikāciju investors Džons Makkovs juniors, finansu eksperts Maikls de Pikjoto, kā arī Strola biznesa partneris Silass Čou.

Panāktā vienošanās nozīmē, ka pret "Force India" tiks beigts maksātnespējas process, tiks samaksāti parādi visiem kreditoriem, tiks izglābtas 405 darbavietas komandā, kā arī nodrošināts finansējums vienības turpmākajai pastāvēšanai.

"Iznākums ir tāds, ka "Force India" komandai ir nodrošināta nākotne F1 čempionātā, kā arī tas ļaus mūsu komandai un pilotiem sacensties ar visu savu potenciālu," komentē "Force India" operāciju direktors Otmars Šafnauers.

Pašlaik ir neskaidrības par komandas pilotu sastāvu 2019. gada sezonai, jo iespējama gan līgumsaistībās ar "Mercedes" esošā Estebana Okona, gan Serhio Peresa nomaiņa ar citiem sportistiem. Paredzams, ka Peresa vietā stāsies šobrīd "Williams" komandā startējošais Lānss Strols, bet Okona vietā varētu nākt šobrīd "Formula 2" čempionāta vadībā esošais brits Džordžs Rasels.

Izmantotie resursi:
Sport360 - Latest Sports News