Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mercedes" sāk pārrunas ar Botasu par jaunu līgumu

"Mercedes" sāk pārrunas ar Botasu par jaunu līgumu
Valteri Botass
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

"Mercedes" komandas vadība uzsākusi sarunas par jauna līguma slēgšanu ar savu pilotu Valteri Botasu. Iespējams, jau septembra vidū viņš tiks apstiprināts šīs vienības sastāvā arī uz 2018. gadu.

Botass pievienojās "Mercedes" komandai pēc tam, kad karjeru negaidīti noslēdza tās līdzšinējais pilots Niko Rosbergs. Šobrīd, kad F1 čempionāta sezona ir vidū, Botass pierādījis, ka ir gana ātrs un stabils, lai pretendētu uz jaunu kontraktu.

Aizvadīto 11 posmu laikā somu autosportists jau guvis pirmās divas uzvaras, turklāt uz pjedestāla kāpis astoņās no šīm sacīkstēm, tostarp pēdējās piecās pēc kārtas. Tikai divreiz viņš finišējis ārpus pirmā trijnieka, bet vienreiz izstājies.

"Šis ir labs laiks pārrunām," atzīst "Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs. "Jau pirms posma Ungārijā esam šo to labu pārrunājuši ar Valteri. Man pavisam noteikti patiktu uz sacīkstēm Āzijā doties, jau zinot lēmumu."

Nākamie posmi notiks Beļģijā un Itālijā, bet pēc tam 17. septembrī gaidāms posms Singapūrā, pirms kura "Mercedes" cer tikt skaidrībā ar to, vai Botass turpinās braukt šajā komandā arī nākamsezon.

"Tagad atvaļinājumu laikā sarunas var pavirzīties uz priekšu, jo pagājušais mēnesis bija diezgan drudžains," saka Botass. "Bija grūti nokārtot kārtīgas tikšanās un pārrunas, jo bija daudz sacīkšu. Tagad ir brīvāks laiks, bet nekādas steigas nav. Pirms sacīkstēm Spā trasē lēmumi netiks pieņemti. Komandā esmu iejuties un pret mani attiecas labi, tāpēc daudz nesatraucos."

F1 kopvērtējumā Botass šobrīd ir trešais, 19 punktus zaudējot komandas biedram Lūisam Hamiltonam, bet no līdera Sebastiana Fetela atpaliekot 33 punktus. "Mercedes" tikmēr ir samērā pārliecinošā vadībā Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.