Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Hamiltons nekad vairs nepelnīs 50 miljonus sezonā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Hamiltons nekad vairs nepelnīs 50 miljonus sezonā"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Dienas, kad vadošie "Formula 1" piloti spēja pelnīt neticami lielas naudas summas, ir beigušās, uzskata pasaules čempionāta kādreizējais vadītājs Bernijs Eklstouns.

Hamiltonam pašreizējās līgumsaistības ar "Mercedes" komandu beigsies gada izskaņā, taču pie jauna kontrakta viņš aizvien nav ticis. Šobrīd nav skaidri zināms, kāpēc jaunā līguma parakstīšana tā ieilgusi. Skaidrs ir vien tas, ka līdz ar koronavīrusa dēļ ieviestajiem ierobežojumiem un tiem sekojušajām finansiālajām sekām, komandas saviem pilotiem vairs nemaksās tik lielas algas kā agrāk.

"Hamiltons nekad vairs nepelnīs 50 miljonus eiro gadā," saka Eklstouns. "Visiem braucējiem nāksies samierināties ar algas samazinājumu. Zelta dienas ir pagājušas."

89 gadus vecais Eklstouns šobrīd uzturas Šveicē, kur kopā ar sievu gatavojas sava trešā bērna dzemdībām, bet iepriekš viņš dzīvoja Brazīlijā, kur miljardierim pieder kafijas plantācija Monako lielumā. Viņš arī stāsta, ka šobrīd Brazīlijā situācija ar koronavīrusu esot "tīrākais haoss".

"Sliktākā lieta ir tā, ka neviens tur īsti nezina, ko iesākt," atzīst Eklstouns. "Prezidents ir bezspēcīgs un bez jebkāda plāna."

Bijušais F1 boss arī neplāno apmeklēt jūlijā gaidāmos F1 posmus Austrijā: "Sacīkstes sakrīt tieši ar manas sievas dzemdību laiku. Citādi es noteikti būtu devies uz Špīlbergu izklaidēties."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2020-06-08 21:52, pirms 4 gadiem
Tieši otrādāk - pelnīs vēl vairāk, lai no ieguldītajiem 145mio$ būtu maksimāla atdeve.
Par citiem grūti spriest, pēdējos 3 gadus un arī šobrīd nav citi tik stabili braucēji, lai uz viņiem varētu paļauties.