Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Ja Hamiltons vēlas, var savai mašīnai atslēgt stūres pastiprinātāju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Ja Hamiltons vēlas, var savai mašīnai atslēgt stūres pastiprinātāju"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes F1

Pirms šonedēļ gaidāmās Kanādas "Grand Prix" izcīņas neliels strīds preses konferencē izcēlās starp pieckārtējo F1 čempionu Lūisu Hamiltonu un šīs sezonas debitantu Lendo Norisu.

Pieredzējušais "Mercedes" pilots pārmeta, ka jaunajiem braucējiem mūsdienās ir pārāk viegli adaptēties startēšanai "Formulā 1", sakot, ka tām būtu jābūt "vīru sacīkstēm".

"Daudzi jaunieši atnāk un diezgan viegli spēj iejusties," apgalvoja Hamiltons, kurš jau iepriekš izteicies, ka būtu nepieciešams padarīt sacīkšu mašīnas fiziski grūtāk pilotējamas.

Tikmēr "McLaren" pilots Noriss, kuram ir 19 gadi, ar dzirdēto nebija apmierināts.

"Es nesaprotu, kāpēc viņš to saka tagad, nevis tad, kad pats sāka startēt F1," saka Noriss. "Šie pārmetumi ir tēmēti manis, Džordža Rasela un Aleksa Albona virzienā, jo mēs esam jaunākie F1 piloti, un man nav tik lielu grūtību, kā viņš gribētu, lai man ir. Ja viņš vēlas, var pavaicāt savai komandai, lai atslēdz viņa mašīnai stūres pastiprinātāju."

Šonedēļ arī 1997. gada Žaks Vilnēvs atzina, ka pārāk jaunu sportistu ienākšana F1 čempionātā nodara tam zināmu kaitējumu.

"Šobrīd F1 startē daudzi piloti, kurus cilvēki pat neatpazīst, kad viņi izkāpj ārā no mašīnas," teica kanādietis. "Tas, ka sacīkstēs sākuši startēt astoņpadsmitgadnieki, ir banāli."

F1 pilotu vecums

VecumsPilotsKomanda
39Kimi RaikonensAlfa Romeo
34Lūiss HamiltonsMercedes
34Roberts KubicaWilliams
33Romēns GrožānsHaas
31Niko HilkenbergsRenault
31Sebastians FetelsFerrari
29Valteri BotassMercedes
29Serhio PeressRacing Point
29Daniels RikjardoRenault
26Kevins MagnusensHaas
25Daņils KvjatsToro Rosso
25Antonio DžovinaciAlfa Romeo
24Karloss SainssMcLaren
23Pjērs GaslīRed Bull
23Aleksandrs AlbonsToro Rosso
21Šarls LeklērsFerrari
21Makss VerstapensRed Bull
21Džordžs RaselsWilliams
20Lānss StrolsRacing Point
19Lendo NorissMcLaren

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...