Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" jauno motoru izmantos jau Barselonas posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" jauno motoru izmantos jau Barselonas posmā
Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" komanda, cerot uz pirmo uzvaru sezonā, jau šajā nedēļas nogalē Spānijas posmā startēs ar uzlabotajiem dzinējiem, lai gan tos izmantot pirmo reizi bija plānots divas sacīkstes vēlāk.

Tieši "Ferrari" bija favorīte pirms 2019. gada F1 pasaules čempionāta sezonas sākuma, taču ne Sebastianam Fetelam, ne jaunajam vienības pilotam Šarlam Leklēram pirmajos četros posmos nav izdevies kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Vēl vairāk - pašreizējā čempionvienība "Mercedes" visās šī gada sacīkstēs ieguvusi dubultuzvaras.

Uz sezonas septīto posmu, kas notika Kanādā, "Ferrari" bija ieplānojusi startēt ar uzlaboto motoru, taču, ņemot vērā apstākļus, nolemts procesu paātrināt un jauno jaudas agregātu izmantot jau šonedēļ Barselonas trasē, kur tika aizvadīts čempionāta piektais posms. Tāpat abas mašīnas būs aprīkotas ar uzlabojumiem aerodinamikas jomā, kur izmaiņas tika veiktas jau uz Azerbaidžānas "Grand Prix".

"Šobrīd čempionāta kopvērtējumā atpaliekam un mums ir jāatgūst zaudētais," saka Matija Binoto, "Ferrari" komandas vadītājs. "Tas nozīmē, ka visu izšķirs tas, kā mēs spēsim attīstīt savu mašīnu sezonas laikā. Jau Baku startējām ar uzlabotiem risinājumiem aerodinamikas jomā, un arī Barselonā mums šajā sfērā būs jauni risinājumi. Visam pa virsu - startēsim ar jaunu motoru, ko izmantosim ātrāk nekā tika plānots. Arī "Shell", sadarbībā ar mūsu komandu, ir izgatavojusi atšķirīgas formulas sacīkšu eļļu, kas sniegs labāku veiktspēju."

Atgādinām, ka F1 kopvērtējumā komandu ieskaitē "Ferrari" jau atpaliek 74 punktus no "Mercedes", kamēr trešajā vietā pilotu ieskaitē esošais Fetels ir 35 punktu attālumā no sezonas līdera Valteri Botasa.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-05-08 15:55, pirms 5 gadiem
Grīna kungs, 35 punktus Tefteļš atpaliek

     [+] [-]

, 2019-05-08 16:00, pirms 5 gadiem
Kokapstrādes meistars Otomārs rakstīja: Grīna kungs, 35 punktus Tefteļš atpaliek
citu kļūdas pamani un labo, bet pats braucēja uzvārdu uzrakstīt nespēj...

     [+] [-]

, 2019-05-08 16:41, pirms 5 gadiem
Ja nav komanda, kas spēj šādus uzlabojumus izmantot, tad var mainīt motorus uz nebēdu, bet nekas labāk nepaliks... tāpēc Ferrari ir svarīgi šos uzlabojumus izmantot savā labā...