Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers gribējis, lai "Ferrari" startē Fetels, nevis Alonso

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers gribējis, lai "Ferrari" startē Fetels, nevis Alonso
Sebastians Fetels pēc savas pirmās uzvaras 2008. gadā. Foto: Red Bull Racing

Bijušais "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo atzinis, ka Sebastians Fetels daudz ātrāki varēja kļūt par viņa pārraudzītās F1 komandas pilotu, taču izvēle kritusi par labu Fernando Alonso, jo vācu autosportists tobrīd bijis pārāk jauns un nepieredzējis.

2008. gadā "Ferrari" sastāvā startēja Felipe Masa un Kimi Raikonens, nodrošinot komandai uzvaru Konstruktoru kausā, kamēr Fetels togad pārstāvēja "Toro Rosso", aizvadīja pirmo pilno sezonu, bet pat spēja uzvarēt Moncas posmā, 21 gada vecumā kļūstot par visu laiku jaunāko sacīkšu uzvarētāju čempionāta vēsturē. Jau tobrīd "Ferrari" vadība esot domājusi par Fetela nolīgšanu, taču izlēma pagaidīt līdz 2010. gadam, kad tās sastāvam bija gatavs pievienoties tobrīd ļoti augstu vērtētais Alonso.

Mihaels Šūmahers tobrīd darbojās kā "Ferrari" padomnieks, taču viņa ieteikumi netika ņemti vērā.

"Šūmahers par katru cenu gribēja, lai jau pēc "Toro Rosso" iegūtās pieredzes un vēl pirms pievienošanās "Red Bull" komandai Fetels startētu "Ferrari" sastāvā," intervijā "Sky Italia" sacīja Di Montedzemolo. "Tomēr mums tobrīd šķita, ka Fetels vēl ir par maz pieredzējis, tāpēc priekšroku devām Alonso, kurš divas reizes tikai pēdējā posmā zaudēja iespēju izcīnīt vēl divus titulus."

Di Montedzemolo bija "Ferrari" prezidents laikā, kad komandā startēja Šūmahers un Rubenss Barikello. Viņš uzskata, ka Matijam Binoto šobrīd vajadzētu vadīt procesus tāpat kā tas tika darīts toreiz, lai saglabātu harmoniju komandas iekšienē, kur šobrīd Fetelam nopietnu konkurenci sastāda jaunais un talantīgais Šarls Leklērs.

"Leklērs? Uz viņa pleciem ir liels spiediens un, cerams, tas neatsauksies uz viņa prātu," saka Di Montedzemolo. "Vai "Ferrari" var pastāvēt, ja sastāvā brauc gan viņš, gan Fetels? Tas būs pamatīgs pārbaudījums Binoto. Pilotiem vajadzētu paskaidrot, ka viņi brauc "Ferrari", nevis savā labā. Tieši tā mēs to paskaidrojām Barikello."

Izmantotie resursi:
SPORT24 - On top of your game