Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Konkurentu komandas atkal vaino "Ferrari" noteikumu apiešanā

Juris Grīns
Juris Grīns

Konkurentu komandas atkal vaino "Ferrari" noteikumu apiešanā
Foto: Scuderia Ferrari

Pēc tam, kad "Ferrari" sacīkšu mašīnas Bahreinas F1 posmā spēja nodemonstrēt ievērojamu ātrumu taisnēs, atkal uzpeldējušas aizdomas, ka komanda varētu būt atradusi veidu, kā apiet tehniskos noteikumus.

Par dažādu "caurumu" meklēšanu F1 noteikumos runāts jau vairākus gadus, bet šoziem Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pielika īpašas pūles, lai komandām nerastos iespējas izdomāt, kā uzkonstruēt mašīnu, kas tiešā veidā nepārkāpj nosacījumus, bet gan viltīgi tos apiet.

Ziemas testos kļuva saprotams, ka ir izdevies panākt visu motoru vairāk vai mazāk līdzvērtīgu veiktspēju un arī pirmajā posmā Austrālijā nebija aizdomu, ka kaut kas varētu mainīties. Tomēr pēc sacensībām Sahiras trasē konkurējošās komandas, kurām pieejami arī "Ferrari" GPS dati, bija šokētas par itāļu vienības maksimālo ātrumu.

"Mēs bijām domājuši, ka FIA ir aizpildījuši visus caurumus tehniskajos noteikumos," intervijā "Auto Motor und Sport" pauž "Red Bull" komandas spēkratu galvenais dizaineris Adrians Ņūvijs.

Tiek lēsts, ka "Ferrari" dzinējs taisnē spēj uzveikt tuvākos konkurentus par pussekundi. Faktiski tas nozīmē, ka Maranello rūpnīcā tapušais jaudas agregāts ir par 40 zirgspēkiem jaudīgāks nekā "Mercedes". Tikmēr līdzīga jauda kā vāciešiem šogad varētu būt "Honda" un "Renault", lai gan precīzi to aprēķināt ir grūti.

Viena no teorijām, par ko tiek runāts aizkulisēs, liek domāt, ka "Ferrari" degvielas piegādātājs "Shell" ir atklājis kaut ko revolucionāru, un ar jauna veida benzīna palīdzību motors spēj sasniegt lielāku jaudu. Par to aizdomas ir arī "Red Bull" vienības vadītājam Kristianam Horneram.

"Degviela no "Ferrari" boksiem smaržoja kā greipfrūtu sula," viņš atzina.

Izmantotie resursi:
grandpx.news

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 16:00, pirms 5 gadiem
UnFerrari boksos kads nopirdas kad spiegi shiverejas gar garazas durvim.Luk ari greipfruts.Bet liekas smiekligi,visi sie apvainojumi.Kad hamis laida pa pirmo vietu pedejos gadus,neviens pat noskaudities neuzdrosinajas,kur nu vel skali kko teikt.