Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pārspējis Šūmaheru kā visu laiku bagātākais F1 pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons pārspējis Šūmaheru kā visu laiku bagātākais F1 pilots
Lūiss Hamiltons. Foto: Facebook.com/LewisHamilton

Šī brīža pasaules čempions Lūiss Hamiltons ir apsteidzis Mihaelu Šūmaheru kā visā F1 vēsturē vislielāko naudu nopelnījušais pilots, vēsta izdevums "Forbes".

Britu autosportists Hamiltons līdzšinējā karjerā izcīnījis piecus F1 titulus un viņam vēl pietrūkst divu, lai aizsniegtos līdz Šūmahera rekordam. Tomēr vienā rādītājā Hamiltons leģendāro vācieti jau ir panācis un pārspējis - uz līgumiem balstītajā algā viņš līdz šim nopelnījis jau 489 miljonus ASV dolāru (USD), kas uz doto brīdi ir par 25 miljoniem vairāk nekā savā karjerā spēja Šūmahers.

Septiņkārtējais F1 čempions aptuveni 20 gadus bija visu laiku vislabāk apmaksātais F1 pilots. Viņa alga "Ferrari" komandā ziedu laikos bija aptuveni 38 miljoni USD gadā, kamēr pašreizējais Hamiltona kontrakts ar "Mercedes" noslēgts par 57 miljoniem USD gadā. Turklāt šis līgums ir spēkā arī uz 2020. gadu.

"Forbes" piebilst, ka šīs summas attiecināmas tikai uz līgumiem un tajos iekļautajiem bonusiem, taču sportisti pelna vēl arī ar privāto sponsoru palīdzību. Aprēķināts, ka pagājušajā gadā Hamiltons no "Mercedes" algā saņēma 42 miljonus USD, bet vēl papildus deviņus miljonus nopelnīja, reklamējot "Sony", "Monster Energy", "Bombardier", "Puma", "Tommy Hilfiger", "Bose", "L'Oreal" un "Mercedes-Benz".

Visvairāk nopelnījušie F1 piloti vēsturē

PilotsPeļņa (USD)
Lūiss Hamiltons489 miljoni
Mihaels Šūmahers464 miljoni
Fernando Alonso458 miljoni
Sebastians Fetels358 miljoni
Kimi Raikonens331 miljoni
Džensons Batons147miljoni
Ralfs Šūmahers121 miljoni
Žaks Vilnēvs115 miljoni
Felipe Masa110 miljoni
Rubenss Barikello110 miljoni

Izmantotie resursi:
grandpx.news