Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens avārijā vaino "Renault" dzinēju

Verstapens avārijā vaino "Renault" dzinēju
Verstapena mašīna pēc avārijas
Foto: imago/Uk Sports Pics Ltd/Scanpix

Bahreinas F1 posma kvalifikācijā avarējušais "Red Bull" pilots Makss Verstapens atzīst, ka negadījuma iemesls nebija vis viņa kļūda, bet gan kļūme "Renault" dzinējā.

Jau pirmajā kvalifikācijas daļā Verstapena auto, uzbraucot uz otrā līkuma apmales, sāka slīdēt un ietriecās drošības barjerā, kā rezultātā tika nodarīti būtiski bojājumi spēkrata priekšējai daļai.

Lai gan vizuāli šķita, ka tā varētu būt pilota kļūda, iegūtie dati atklāj, ka holandiešu pilota mašīnai pēkšņi parādījusies 150 zirgspēkus liela papildus jauda, kas arī bija iemesls saslīdēšanai.

"Man nepaveicās," skaidro Verstapens. "Nedaudz pastudēju datus un atklāju, ka pēkšņi uzradusies 150 zirgspēku jauda, kas ir visai savādi. Šis nebija līkums, kas veicams ar pilnu jaudu, bet bija tā, ka tā it kā pēkšņi ieslēdzās un tad pazuda. Šī iemesla dēļ aizmugurējās riepas pamatīgi izspolēja, un es saslīdēju. Es to nebiju gaidījis. 150 papildus zirgspēki ir daudz, ja tobrīd jau brauc ar maksimālo vajadzīgo jaudu."

Jāatgādina, ka "Red Bull" pilots saslīdēšanu piedzīvoja arī pagājušajā F1 posmā Austrālijā. Toreiz tas notika sacensību laikā.

Verstapens F1 otro posmu būs spiests uzsākt no 15. pozīcijas, jo ar rezultātu, kas tika uzstādīts pirms avārijas, viņš garantēja iekļūšanu otrajā kvalifikācijas kārtā, kur gan trasē izbraukt nevarēja.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.