Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels atklāj ātruma iemeslu, "Mercedes" pieņem sakāvi

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels atklāj ātruma iemeslu, "Mercedes" pieņem sakāvi
Sebastians Fetels
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Sebastians Fetels atzīst, ka uzlabotais "Ferrari" mašīnas regulējums, kas ļāvis padarīt spēkrata priekšdaļu labāk vadāmu, bijis galvenais iemesls, kādēļ viņam izdevās izcīnīt uzvaru Bahreinas "Grand Prix" kvalifikācijā.

Lai gan Fetels uzvarēja jau pirmajā F1 posmā Austrālijā, toreiz lielu lomu nospēlēja veiksmes faktors, un vācietis atzina, ka "Ferrari SF71H" modelis vēl jāuzlabo, lai tas spētu konkurēt ar "Mercedes". Savukārt jau Bahreinas posma treniņbraucienos sportists žurnālistiem atklāja, ka izdevies mainīt mašīnas priekšējās daļas raksturu, kas viņam līdz šim nav paticis, tādēļ jūtams progress.

Pēc kvalifikācijas Fetels teica, ka tieši tas bija iemesls šim panākumam: "Daudz strādājām pie regulējumiem un centāmies izprast mašīnu. Izmēģinājām dažādas lietas, tomēr sacīkšu nedēļas nogalēs tam parasti neatliek daudz laika. Austrālijas posmā biju veicis daudz apļus un bija radusies laba izpratne par mašīnas raksturu, tāpēc runājām par to un pētījām. Šonedēļ esmu daudz apmierinātāks ar to, kā mašīna uzvedas, kā uzvedas tās priekšdaļa. To var redzēt arī rezultātos, bet labā ziņa ir arī tā, ka esam tuvu visa veida apstākļos, to varam izvērtēt skatoties visās sesijās paveikto. Visādi citādi mašīna ir tāda pati kā Austrālijā. Manuprāt, tas mums pašiem ir pārsteigums, ka pēc Austrālijas posma esam tik konkurētspējīgi."

Kamēr "Ferrari" piloti kvalifikācijā guva dubultuzvaru, otro vietu ieņemot Kimi Raikonenam, nākamās divas pozīcijas aizņēma "Mercedes" piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons, kurš gan saņēmis piecu starta vietu sodu un sacensības uzsāks no devītās pozīcijas.

"Mercedes" komandas boss atgādina, ka jau iepriekš prognozējis sīvu cīņu par uzvarām šajā sezonā, tādēļ "Ferrari" sniegums neesot pārsteigums. Turklāt Botasa un Hamiltona formulām jau iepriekš bijušas problēmas ar riepu pārkaršanu, kas šajā trasē sagādā īpašas grūtības.

"Jau no paša sākuma teicu, ka šī būs sezona, kurā cīņas būs daudz ciešākas," atgādina Volfs. "Tagad Bahreinā, kur trase ir abrazīva un uzkarsusi, mums neklājas viegli. Kvalifikācijā mums trūka ātruma. Jau pagājušajā gadā varēja redzēt, ka dažās trasēs mums klājās grūtāk nekā citās. Interesanti, ka mainās noteikumi, mašīnas tiek izgatavotas atšķirīgas, tomēr to DNS saglabājas līdzīgs, ir spēcīgās un ir vājās vietas, lai gan viss pārējais mainās."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-04-08 03:26, pirms 6 gadiem
njā, ja kvalenē Hamiltons būtu priekšā Botasam, tad gonkā Botass būtu tieši tur pat Hamiltona soda dēļ, bet Hamiltons 1 starta vietu augstāk. kaut ko neizdarīja pareizi MB

  -1 [+] [-]

, 2018-04-08 06:02, pirms 6 gadiem
Šogad Ferrari ņems visus priekšā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja