Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens sola "Ferrari" cīņu ar "Mercedes" arī vēsajā Ķīnas posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens sola "Ferrari" cīņu ar "Mercedes" arī vēsajā Ķīnas posmā
Niko Rosbergs un Kimi Raikonens
Foto: LaPresse/Scanpix

Kimi Raikonens ir pārliecināts, ka par Malaizijā izcīnīto uzvaru "Ferrari" komanda nevar pateikties tikai īpaši karstajam laikam, kas tur valdīja, un sola, ka arī nākamajā posmā Ķīnā "Mercedes" pilotiem tiks sastādīta spēcīga konkurence.

Malaizijā uzvarēja Sebastians Fetels, kuram tā bija otrā sacīkste "Ferrari" sastāvā. Lielā mērā viņam izdevās uzvarēt arī pateicoties spējai labāk ietaupīt riepas - "Mercedes" braucēji Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs veica trīs pitstopus, kamēr Fetels boksos devās divreiz. Raikonenam sākums bija grūtāks, jo sadursmē ar Felipi Nasru tika pārdurta riepa, tomēr viņš spēja aizcīnīties līdz pat ceturtajai vietai.

"Varbūt arī apstākļi palīdzēja, jo Malaizijā bija karsts un mums tas nāca par labu, tomēr es domāju, ka arī Melburnā, ja mums uzreiz būtu izdevies nokļūt aiz "Mercedes" braucējiem, viņi tik ātri nespētu atrauties," uzskata Raikonens. "Katras trases īpatnīcas, apstākļi un daudz kas cits spēlē savu lomu, tomēr nevar noliegt, ka mums ir diezgan spēcīgas mašīnas."

Šonedēļ gaidāms posms Ķīnā, kur gaisa temperatūra nesolās būt augsta. Šobrīd Šanhajā ir salīdzinoši drēgns laiks, tikai aptuveni +13 grādi, un, lai gan lietus nedēļas nogalē netiek solīts, gaiss iesils tikai līdz +21 grādam, turklāt piektdien un sestdien būs vēsāks - tikai līdz +17 grādiem.

Tomēr Raikonens ir drošs, ka arī šādos apstākļos "Ferrari" ir spējīgi izrādīt pretenzijas uz uzvaru, turklāt aizvien tiek strādāts pie uzlabojumiem. 2007. gada F1 čempions ir pārliecināts, ka no SF-15T modeļa sagaidīsim vēl vairāk.

"Mēs saprotam, ka neesam tikpat ātri kā viņi, vismaz ne viena kvalifikācijas apļa laikā, bet mēs pie tā strādājam," skaidro soms. "Tas, kur bijām, kad noslēdzām pagājušo sezonu un, kur esam tagad - tas ir liels solis uz priekšu. Komanda dara pareizas lietas, virzās pareizajā virzienā un mazpamazām mēs mēģināsim noķert "Mercedes". Lai arī Sebastians jau ir izcīnījis uzvaru, apzināmies, ka noteiktās jomās vēl ir jāpanāk uzlabojumi."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-04-08 11:35, pirms 9 gadiem
Nu cerēsim. Es esmu par interesantu sacīksti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-08 20:49, pirms 9 gadiem
Ej tak nu galigi!
Autoriem vienmer par to sejas klat! Tagad uzraksta ta ka visi gribeja un tu atkal plurksti!

     [+] [-]

, 2015-04-08 23:26, pirms 9 gadiem
Galdnieks vārdā Otomārs rakstīja: kur tad Reikenens palika?
Šoreiz jau pietiek ar kādām 5 kļūdām elementārām gramatiskām. Uzvārdu gļuki būs citu reiz.