Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Brauns: ""Mercedes" komandā nav pirmā pilota"

Brauns: ""Mercedes" komandā nav pirmā pilota"
"Mercedes" vadītājs Ross Brauns
Foto: AFP/Scanpix

F1 komandas "Mercedes" vadītājs Ross Brauns atzinis, ka komandā nav dalījums pirmajā un otrajā pilotā – britam Lūisam Hamiltonam un vācietim Niko Rosbergam ir vienāds statuss.

Pēc komandas vadītāja vārdiem 24.martā notikušajā Malaizijas "Grand Prix" laikā vadība aizliedza vācietim apsteigt britu tikai tāpēc, ka pastāvēja risks, ka abiem pilotiem varētu rasties problēmas ar degvielas daudzumu. Malaizijā Hamiltons finišēja trešais, bet pēc sacīkstes atvainojās ceturtajā vietā finišējušajam komandas biedram Rosbergam, kurš gan centās parādīt, ka nav vīlies ar komandas vadības lēmumu.

"Kad runājām ar Lūisu par līgumu, viņš ne reizi neprasīja, kurš būs komandas pirmais pilots, " norādīja Brauns. "Viss, ko viņš vēlējās – vienādi noteikumi kā Rosbergam – tāds pats bolīds, vienādas iespējas. Iespējams, ka tāpēc viņš bija tā sarūgtināts pēc Malaizijas posma."

"Abu pilotu formulās bija palicis maz degvielas. Iedomājieties, kas notiktu, ja viņu sāktu cīnīties viens ar otru. Nemīlu pieņemt tādus lēmumus, bet komanda izskatītos ļoti muļķīgi, ja abi piloti netiktu līdz finišam," piebilda Brauns, uzsverot, ka iepriekšējos gados vairākkārt pierādījies, ka komanda tikai priecājas, ja tās piloti sacenšas viens ar otru trasē.

Pēc diviem posmiem (no 19) līderis pasaules kausa kopvērtējumā ar 40 punktiem ir esošais čempions, vācietis Sebastians Fetels (Red Bull). Hamiltons ieņem ceturto (25), Rosbergs – septīto vietu (12). Nākamais posms 14.aprīlī notiks Ķīnā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2013-04-08 13:44, pirms 11 gadiem
Ko nu muldi vecais aapsi.Taads tu biji Sumahera laikaa,taads esi arii tagad.
, 2013-04-08 14:20, pirms 11 gadiem
Ir tikai otrais pilots, rosbergs
, 2013-04-08 15:39, pirms 11 gadiem
man patīk šī bilde: ';
, 2013-04-08 16:13, pirms 11 gadiem
Nav, nav
, 2013-04-08 16:31, pirms 11 gadiem
ha ha tā jau nu mēs noticēsim kapēc Šumahera vietā ņēma tieši Hamiltonu, nevis kādu jauno pilotu? Rosbergam jāmeklē cita komanda, jo kamēr Hamis būs startā priekšā, Rosbergam būs jātaupa degviela.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.
Foto: f1.com
1

Peress: "Arī tad, ja Verstapens neizstātos, "Ferrari" būtu guvuši uzvaru"

Serhio Peress ir pārliecināts, ka Karloss Sainss būtu uzveicis Maksu Verstapenu cīņā par Austrālijas GP uzvaru arī tad, ja "Red Bull" vadošo pilotu nebūtu piemeklējušas tehniskas problēmas. Tikmēr kļuvis zināms, ka Peresa ātrumu sacensībās ietekmēja tehniska nianse.