Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Pirelli" izziņo kalendāru F1 testiem

"Pirelli" izziņo kalendāru F1 testiem
Foto: Pirelli/LAT

Gaidāmās Formula 1 sezonas laikā notiks astoņas papildus testus dienas, kurās tiks izmēģinātas un uzlabotas "Pirelli" riepas. Jau šobrīd ir zināmi precīzi datumi un komandas, kas palīdzēs "Pirelli" kompānijai šajā darbā.

Pagājušajā gadā "Pirelli" privātie testi izraisīja je ne skadālu, tad karstas debates gan, tādēļ šogad datumi, kad tiks rīkoti testi, publiskoti vēl pirms sezonas starta, kā arī zināms, kuros testos katra komanda piedalīsies.

Lai gan šie testi daļēji pārklāsies arī ar oficiālajiem F1 testiem, kas no šī gada atkal atļauti sezonas laikā, strādājot "Pirelli" labā, komandām nebūs jāizmanto kāds no tiem 135 riepu komplektiem, kas tām piešķirts, lai veiktu izmēģinājumu braucienus 2014. gadā.

Sezonas izskaņā, novembra beigās, plānoti "Pirelli" testi Abū Dabī trasē, kur piedalīsies visas komandas, izmēģinot 2015. gada riepu prototipus.

Pirms kāda laika arī kļuva zināms, ka "Pirelli" tikuši pie jauna sadarbības līguma ar F1 čempionātu un komandas ar riepām apgādās vēl vismaz nākamos trīs gadus.

Tāpat "Pirelli" paziņojuši riepu sastāvus, kādus komandām būs jāizmanto 2014. gada pirmo četru F1 posmu laikā. Austrālijā, Bahreinā un Ķīnā komandas saņems mīkstā un vidēji cietā sastāva riepas, kamēr otrajā posmā Malaizijā būs jāstartē ar vidēji cietā un cietā sastāva riepām.

"Pirelli" F1 riepu testu kalendārs 2014. gadam

DatumsTraseKomandas
8. aprīlisBahreinaCaterham
9. aprīlisBahreinaMercedes / Williams
13. maijsBarselonaSauber / Toro Rosso
14. maijsBarselonaMcLaren / Force India
8. jūlijsSilverstounaFerrari / Lotus
9. jūlijsSilverstounaRed Bull / Marussia
25. novembrisAbū DabīVisas
26. novembrisAbū DabīVisas

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The independent F1 blog and motor...


, 2014-03-08 13:54, pirms 10 gadiem
Oó, jaunais kalendārs klāt!? Būs jāpieliek ofisa tuoletē pie sienas!
, 2014-03-09 14:27, pirms 10 gadiem
Kas ir tuolete?

Jauvājums vai Ferrari un RB nebūs apvainojušies, ka Merši dabū tos testus ātrāk? Arī kaut kā neloģiski- tad jau varēja sākt ar apvienotajiem testiem nevis kādu komandu uzliekot agrāk. Var jau murgot, ka tas komandai neko nedod un datus nedabū, bet tak pilots arī var sniegt savu redzējumu/viedokli...
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.