Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonena sacīkšu inženieris aiziet no "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonena sacīkšu inženieris aiziet no "Ferrari"
Kimi Raikonens
Foto: REUTERS/Scanpix

Pirms 2018. gada F1 čempionāta sezonas no "Ferrari" komandas aizgājis Kimi Raikonena līdzšinējais sacīkšu inženieris Deivids Grīnvuds.

"Ferrari" vienībai Grīnvuds pievienojās pirms 2015. gada sezonas un kopš tā laika bija Raikonena sacīkšu inženieris. Pirms tam viņš darbojās kā šobrīd vairs nepastāvošās "Marussia" F1 komandas galvenais inženieris.

Tiek ziņots, ka Grīnvuds šādu lēmumu pieņēmis personisku apsvērumu dēļ. Inženieris atgriezīsies Lielbritānijā, kur plāno pievienoties "Manor" komandai un strādāt autošosejas izturības sacīkšu čempionātā (WEC).

Šobrīd vēl nav izlemts, kurš šogad būs Raikonena sacīkšu inženieris, bet par to tiekot lemts un lēmums tikšot izdarīt tuvāko nedēļu laikā.

"Ferrari" komandas iekšienē aizvien turpinās izmaiņas darbinieku struktūrā. Trases operāciju vadītājs Djego Loverno gaidāmajā sezonā vairs nestrādās pitstopu zonā un pat neceļos uz sacīkstēm, tā vietā strādājot rūpnīcā. Šobrīd nav zināms, vai viņa vietā tiks pieņemts viens speciālists, vai arī pienākumi tiks pārdalīti starp vairākiem darbiniekiem.

Izmaiņas darbinieku rotācijā un nomaiņā turpināsies līdz oficiālajiem testiem, kas sāksies 26. februārī.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 20:28, pirms 6 gadiem
Formulas mazgātājs turpinās darbu Ferrari?