Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Nav attaisnojuma tam, ka F2 sacīkstēs ir spraigāka cīņa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Nav attaisnojuma tam, ka F2 sacīkstēs ir spraigāka cīņa"
Lūiss Hamiltons
Foto: EPA/Scanpix

Lūiss Hamiltons uzskata, ka nekādā veidā nav attaisnojams tas, ka šī brīža "Formula 2" mašīnas skan labāk nekā "Formula 1", turklāt arī cīņas atbalsta kategorijas sacensībās ir daudz sīvākas nekā vadošajā klasē. Viņš cer, ka nākotnē to izdosies mainīt.

Četrkārtējais F1 čempions uzsver, ka viena no lielākajām problēmām F1 sacīkstēs ir pilotu nespēja braukt cieši vienam aiz otra, jo tehnika to gluži vienkārši fiziski neļauj paveikt.

"Sacīkšu braucējs grib, lai būtu iespējams braukt cieši aiz konkurentiem, tā kā tas ir kartingā," sacīja Hamiltons. "Kartings aizvien ir labākā sacīkšu forma no visām, jo tur var pabraukt cieši viens aiz otra. Šobrīd "Formula 1" mašīnas ir labākās kādas jebkad bijušas un esmu drošs, ka "Liberty Media" tiešām smagi strādā, lai panāktu, ka 2021. gada spēkrati būtu vēl labāki."

Tāpat "Mercedes" pilots, kurš aizvien domā par karjeras beigšanu, taču vēl nav pieņēmis galējo lēmumu, atzīst, ka viņam gribētos braukt ar lielākām riepām un dzirdēt mežonīgāku skaņu no dzinēja. Sportist atgādina, ka divas no lietām, kas būtu nepieciešamas "Formulā 1", jau ir redzamas čempionāta atbalsta kategorijā "Formula 2".

"Es ceru, ka mašīnas kļūs skaļākas," norāda Hamiltons. "Un ir nepieciešamas lielākas riepas. Kāpēc Džekija Stjuarta laikos bija lielas riepas, bet mums jābrauc ar mazākām? Ja būtu nedaudz mazāk piespiedējspēka, varbūt mēs varētu pabraukt ciešāk. Nav attaisnojuma tam, ka "GP2" jeb "Formula 2" mašīnas, saucat tās kā gribat, ir skaļākas un skan labāk, kā arī ar tām iespējama labāka cīņa, ciešāka braukšana. Tas ir tas, ko mums kaut kā jāspēj ieviest "Formulā 1", kamēr vēl šī ir ātrākā no visām klasēm."

Hamiltons arī norāda, ka F1 čempionātam ir kur augt globālās atpazīstamības mērogā: "Domāju, katram ir savs viedoklis par to. Nav runa par to, ko gribu es, bet "Formula 1" šobrīd nedaudz atpaliek no citiem sporta veidiem. Ja paskatāmies uz NFL, futbolu vai vēl dažiem sporta veidiem, tad jāsaka, ka tiem ir lielāka globālā atpazīstamība, un man šķiet, ka F1 čempionātam ir pamats, lai būtu turpat. Tas ir labi, ka "Liberty Media" sāk ieviest jauninājumus, tajā pašā laikā turpinot apgūt šo sporta veidu un pētot, ko vēlas līdzjutēji."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-12-07 21:19, pirms 6 gadiem
vainā vienkārši ir difuzoros un priekšējos antispārnos

     [+] [-]

, 2017-12-08 07:52, pirms 6 gadiem
viens cilvēks gan braucis iekš F1 ar GP2 motoru , vismaz viņš tā izteicās

     [+] [-]

, 2017-12-08 14:59, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: viens cilvēks gan braucis iekš F1 ar GP2 motoru , vismaz viņš tā izteicās
Dzinēja konstruktori sajauca rasējumus un uzblieza GP2 atbilstošu motoru... Ai, slinkums pārbūvēt - lai jau drusku pasūdzās, bet sezonu novilksim