Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso favorīts uz Rosberga vietu "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso favorīts uz Rosberga vietu "Mercedes" komandā
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Ar katru dienu parādās arvien jaunas ziņas par to, kurš aizvietos Niko Rosbergu "Mercedes" komandā. Neoficiāli zināms, ka galvenais favorīts uz vakanto vietu šobrīd ir Fernando Alonso.

Lai gan visi "McLaren" vadītāji izteikušies, ka Alonso ir līgumsaistības, sportists komandā jūtoties labi un to pamest negrasās, šī informācija var izrādīties pārlieku optimistiska. Arī "Mercedes" boss Toto Volfs nācis klajā ar paziņojumu, ka Alonso ir viens no pilotiem, kura kandidatūra notekti jāizskata, lai gan atzīst, ka spēkā esošais līgums uz 2017. gadu ir problēma.

"Fernando kandidatūra ir jāizskata," intervijā "Sky Sports" izteicies Volfs. "Viņš ir pilots, kuru es ļoti cienu. Viņā apvienojas talants, ātrums un pieredze. Viņam ir viss vajadzīgais. Šobrīd viņam ir līgums ar "McLaren", bet mums vajag apsvērt visas iespējas. Abiem pilotiem mēs dosim vienlīdzīgu statusu un iespējas izmantot mūsu dotās labākās iespējas. Saviem līdzjutējiem to esam solījuši."

Tas nozīmē, ka izpirkt Alonso varētu sanākt dārgi, tomēr šādi gadījumi F1 vēsturē ir bijuši. Tiesa, bažas varētu radīt tas, kā Alonso sadzīvotu ar otru "Mercedes" pilotu Lūisu Hamiltonu - abi savulaik kopā brauca "McLaren" un toreiz bija kļuvuši gandrīz vai par ienaidniekiem.

Tāpat arvien vairāk izskatās, ka "Mercedes" neplāno dot iespēju savam testpilotam Paskālam Verleinam, kuru uzskata par pārāk nepieredzējušu, lai aizvietotu F1 čempionu Rosbergu. Toto Volfs izteicies, ka vēlas Verleinam sagādāt iespēju startēt kādā no vidējā līmeņa komandām.

Tikmēr jāatceras, ka bez līguma šobrīd ir 2008. gada F1 vicečempions Felipe Masa, kurš līdz šim startēja "Williams" komandā, bet jau paziņojis par karjeras beigšanu. Pieredzējušais brazīlietis atzinis, ka "Mercedes" piedāvājumu noteikti izskatītu, iespējams, atliekot lēmumu par karjeras noslēgšanu, ja rastos iespēja pārstāvēt čempionvienību 2017. gada sezonā. Tāpat kandidāts varētu būt pārtraukumu no F1 sacīkstēm paņēmušais 2009. gada F1 čempions Džensons Batons, taču viņam aizvien ir spēkā līgums ar "McLaren".

Izmantotie resursi:
somersetlive.co.uk
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
F1Today.net

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 19:02, pirms 7 gadiem
runa,ka Batons apsver iespeju atgriesties F1 un ienemt Rosberga vietu

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 20:03, pirms 7 gadiem
tak jau 1x teicu,ka buus Alonso...ko te veel baumot?

     [+] [-]

, 2016-12-07 20:42, pirms 7 gadiem
Ja šur tur ir lasīts, ka Maki esot vistālāk tikuši ar 2017. gada modeļa izbūvi, tad būtu dīvaini, ka Alonso atkal parakstīsies riskam palikt ar garu degunu.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 20:55, pirms 7 gadiem
Es būtu tikai priecīgs.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 21:41, pirms 7 gadiem
Es par Batonu.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 23:01, pirms 7 gadiem
Baton, nekar stūri vadzī, ATGRIEZIES

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 23:22, pirms 7 gadiem
Batons varētu būt interesants variants Man kā maku fanam būs grūti ja Alonso aizietu pie mercedes un no otras puses galīgi nesaprotams šis lēmums bet jāskatās kas tālāk no tiks