Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA prezentē jauno F1 kalendāru, kvalifikācijas sacīkšu nākotni izšķirs balsojums

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA prezentē jauno F1 kalendāru, kvalifikācijas sacīkšu nākotni izšķirs balsojums
Foto: Haas F1 Team

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) prezentējusi F1 pasaules čempionāta oficiālo kalendāru 2020. gada sezonai. Tajā iekļauti 22 posmi, kas ir vairāk nekā jebkad.

Sezona tradicionāli iesāksies ar posmu Austrālijā, Melburnas trasē, kur sacensības gaidāmas 15. martā, bet noslēgsies 29. novembrī Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Abū Dabī.

Kalendārā būs divi jauni posmi, kas noteikti īpaši piesaistīs līdzjutēju uzmanību. 5. aprīlī pirmo reizi "Formula 1" vēsturē sacīkstes notiks Vjetnamā, jaunajā Hanojas pilsētas trasē, savukārt jau 3. maijā pēc ilga pārtraukuma "Grand Prix" posms atkal risināsies Nīderlandē, Zandvortas trasē.

FIA Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdē arī tika skatīts jautājums par izmaiņām noteikumos, kas stāsies spēkā jau 2020. gadā. Plānots, ka vairākos posmos eksperimentālā kārtā tradicionālā kvalifikācija tiks aizstāta ar kvalifikācijas jeb sprinta sacīkstēm, kuras iznākums noteiks starta vietu izkārtojumu galvenajām sacensībām. Vēl gan par to notiks balsojums.

Savukārt pirms sezonas Spānijā, Barselonas trasē notiks divi oficiālie testi, katri trīs dienu garumā. Pirmie no tiem gaidāmi no 19. līdz 21. februārim, bet otrie - no 26. līdz 28. februārim.

2020. gada F1 kalendārs

DatumsNorises vieta
15. martsAustrālija
22. martsBahreina
5. aprīlisVjetnama
19. aprīlisĶīna
3. maijsNīderlande
10. maijsSpānija
24. maijsMonako
7. jūnijsAzerbaidžāna
14. jūnijsKanāda
28. jūnijsFrancija
5. jūlijsAustrija
19. jūlijsLielbritānija
2. augustsUngārija
30. augustsBeļģija
6. septembrisItālija
20. septembrisSingapūra
27. septembrisKrievija
11. oktobrisJapāna
25. oktobrisASV
1. novembrisMeksika
15. novembrisBrazīlija
29. novembrisAbū Dabī