Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Grožāns ir pārāk kaprīzs, lai palīdzētu attīstīt komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Grožāns ir pārāk kaprīzs, lai palīdzētu attīstīt komandu"
Žaks Vilnēvs
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

1997. gada Formula 1 čempions Žaks Vilnēvs, kurš allaž izcēlies ar tiešu un reti kādam glaimojošu viedokli, atzīst, ka Romēns Grožāns diez vai ir piemērotākais kandidāts jaunajai "Haas" komandai.

Grožānam šī ir pēdējā sezona "Lotus" sastāvā, jo sportists jau parakstījis vienošanos ar jauno F1 komandu "Haas", kas Formula 1 čempionātā debitēs 2016. gadā.

"Vai Grožānam piemīt tāda veida temperments, lai viņš varētu attīstīt komandu? Man šķiet, ka viņš diezgan viegli var kļūt kaprīzs," intervijā portālam "motorsport.com" saka Vilnēvs. "Un tas nav labi, ja uzdevums ir palīdzēt komandas attīstīšanā. Jārēķinās ar to, ka būs sarūgtinājumi. Varbūt vienīgi daži pēdējie gadi "Lotus" komandā viņu ir nedaudz norūdījuši un tas bijis labs treniņš."

"Haas" īpašnieks Džīns Hāss intervijās uzsvēris, ka viņa komanda nebūs pati vājākā, kad stāsies uz starta, kamēr Vilnēvs to apšauba, sakot, ka patiesībā no malas viss izskatās vieglāk nekā ir patiesībā.

"Kopsummā tas ir ļoti grūts solis, jo cilvēki, kas ienāk F1 čempionātā, parasti neapzinās, cik sarežģīti te viss ir," atzīst Vilnēvs. "Tev šķiet, ka esi pienācīgi sagatavojies, taču, kamēr komanda nav izbraukusi trasē, labāk pagaidīt ar secinājumiem. Daudzi cilvēki to ir mēģinājuši un bijuši šokēti, ko patiesībā tas viss nozīmē. Tomēr šķiet, ka viņiem Hāsa komandai ir pareizā pieeja."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com - F1 News, NASCAR Racing, MotoGP