Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA atzīst "Racing Point" vainu un atņem punktus kopvērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA atzīst "Racing Point" vainu un atņem punktus kopvērtējumā
Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir apmierinājusi "Renault" komandu tās centienos pierādīt "Racing Point" vienības F1 čempionāta noteikumu pārkāpumus. Rezultātā Lorensam Strolam piederošā komanda saņēmusi sodu.

FIA atzinusi, ka "Racing Point" izmantojusi bremžu sistēmas elementus, ko nav radījusi pati, bet gan dizainu aizguvusi no "Mercedes", tika paziņots šorīt. Tā kā konkrēto detaļu, kas saistīta ar bremžu gaisa dzesēšanu, katrai komandai jāveido pašai, "Racing Point" atzīstama par vainīgu noteikumu pārkāpšanā.

Pieņemts lēmums, ka "Racing Point" komandai jāatņem Konstruktoru kausā 15 punkti, kas tika izcīnīti Štīrijas "Grand Prix". Līdz ar to šobrīd komanda atkritusi uz sesto pozīciju, un tās punktu skaits no 42 samazināts uz 27.

Pirms tam "Racing Point" atradās piektajā pozīcijā, tikai punktu aiz "Ferrari" un deviņus punktus aiz "McLaren". Pilotu ieskaitē punkti tiek saglabāti.

Tāpat tai jāsamaksā soda nauda 400 tūkstošu eiro apmērā.

Otrajā posmā "Red Bull Ring" trasē Serhio Peress finišēja sestais, bet Lānss Strols - septītais. Tam sekojošajās sacensībās Hungaroringā un Silverstounā komanda vairs nedrīkstēja izmantot FIA aizliegtos bremžu sistēmas risinājumus.

F1 Konstruktoru kauss pirms 5. posma

VietaKomandaPunkti
1.Mercedes146
2.Red Bull-Honda78
3.McLaren-Renault51
4.Ferrari43
5.Renault32
6.Racing Point-Mercedes27
7.AlphaTauri-Honda13
8.Alfa Romeo-Ferrari2
9.Haas-Ferrari1
10.Williams-Mercedes0

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...