Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "80 vai 90 procentu iespējamība, ka atgriezīšos F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "80 vai 90 procentu iespējamība, ka atgriezīšos F1"
Roberts Kubica
Foto: thisisf1.com

Autosportists Roberts Kubica drīzumā atkal plāno aizvadīt testus ar F1 automašīnu un atzinis, ka šobrīd savas izredzes atgriezties pasaules čempionātā vērtē ar 80 vai pat 90 procentu iespējamību.

Portāla "motorsport.com" rīcībā esoša informācija liecina, ka Kubica, kurš pirms vairākām nedēļām aizvadīja testus "Renault" komandas sastāvā, izmantojot vairākus gadus vecu sacīkšu modeli, šomēnes piedalīsies jau otrajos testu braucienos.

"Ja jūs man pirms aizvadītajiem testiem vaicātu, kā es vērtēju savas iespējas atgriezties, es teiktu, ka ar 10 vai maksimums 20 procentiem, jo laiks nestāv uz vietas un arī es pats kļūstu vecāks," intervijā "Auto Express" atzinis 32 gadus vecais sportists, kurš smagas traumas dēļ karjeru bija spiests pārtraukt 2011. gada sākumā. "Esmu reālists un nelidinos mākoņos, bet šobrīd savas izredzes novērtēju jau ar 80 vai 90 procentu iespējamību."

Šobrīd gan trūkst konkrētākas informācijas par to, kad un kurā komandā Kubica varētu startēt, vien baumu līmenī klīst ziņas, ka polis "Renault" sastāvā varētu nomainīt neveiksmīgi startējošo Džolionu Palmeru, turklāt tas varētu notikt jau pirms šīs sezonas beigām.

Pats Kubica atzīst, ka pārliecība par saviem spēkiem atgriezusies nesen aizvadīto F1 testu laikā: "Balstoties uz to, cik labi pazīsti sevi un savu ķermeni, tu uzstādi jautājumus, bet pēc testiem Valensijā šie jautājumi pazuda, to vairs nebija. Kad pirmo trīs apļu laikā sapratu, ka man vairs nav nekādu fizisku traucējumu, varēju koncentrēties uz to, lai iegūtu vajadzīgo ātrumu. Biju pārsteigts par to, kā jutos - šķita, ka neesmu braucis vienu mēnesi nevis sešus gadus."

Kā zināms, Kubica 2011. gada sākumā, piedaloties rallija sacīkstēs, iekļuva smagā avārijā, nopietni savainojot roku, kas daudzus gadus viņam neļāva sēsties pie sacīkšu formulas stūres.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +4 [+] [-]

, 2017-07-07 12:10, pirms 7 gadiem
Man nebūtu iebildumu, ja Kubica nomainītu Palmeru pēc vasaras atvaļinājuma.
Sliktāks par Palmru jau nu toč nebūs