Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa: "Līgumu ar "Ferrari" man piespieda turēt noslēpumā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa: "Līgumu ar "Ferrari" man piespieda turēt noslēpumā"
Felipe Masa un komandas biedrs Mihaels Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Vairākus gadus pēc F1 karjeras beigšanas Felipe Masa pavēstījis, ka savulaik viņam tika noteikts turēt stingrā noslēpumā to, kas rakstīts līgumā ar "Ferrari" komandu.

Pēc tam, kad 2000. gadā Masam izdevās kļūt par Eiropas un Itālijas "Formula Renault 2000" čempionu, uzmanību viņam pievērsa vairākas komandas, ieskaitot "Ferrari". Itāļu vienība vērsās pie Masas un noslēdza līgumu uz astoņiem gadiem. Rezultātā 2002. gadā brazīlietis startēja "Sauber" komandā, kurai "Ferrari" piegādāja motorus, bet 2003. gadā pildīja testu pilota pienākumus Maranello vienībā. Pēc tam divus gadus atkal braucis "Sauber" sastāvā, 2006. gadā viņš beidzot kļuva par "Ferrari" sacīkšu pilotu.

"Viena gada laikā man izdevās uzvarēt gan Itālijas, gan Eiropas "Formula Renault 2000" čempionātos, kā rezultātā daudzi ar mani centās panākt vienošanos par līgumu," intervijā raidījumam "Motorsport Heroes" sacīja. "Kāds cilvēks man sarunāja tikšanos Maranello ar "Ferrari" komandu. Tolaik es viņus nepazinu, tomēr viņi sekoja visam, ar ko es nodarbojos - testiem, maniem telemetrijas datiem, sacīkstēm, visam. Tad viņi teica, ka ir gatavi noslēgt ar mani līgumu kā "Ferrari" junioru pilotu, ko iepriekš nekad nebija darījuši. Toreiz viņi teica, ka nevienam par to nedrīkstu stāstīt, jo tas esot noslēpums."

Masa turpina: "Tādā veidā parakstīju līgumu uz astoņiem gadiem, bet nevienam nedrīkstēju to teikt. Tikai savai ģimenei. Tas bija tiešām grūti. Vairākas sezonas pavadīju "Sauber" komandā, kas izmantoja "Ferrari" motorus, bet tad vienā dienā viņi man piezvanīja un sacīja, ka ir pieņēmuši lēmumu par mani, un 2006. gadā kļuvu par "Ferrari" pilotu. Man tas bija kā sena sapņa piepildījums."

"Ferrari" komandā Masa pavadīja astoņas sezonas, izcīnot uzvaras 11 posmos, 15 reizes startējot no pirmās pozīcijas un 36 reizes iekarojot pjedestālu. Vistuvāk titulam viņš bija 2008. gadā, kad vien pēdējā posma sacensību pašā noslēgumā tomēr bija spiests samierināties ar faktu, ka kopvērtējumā mazliet pietrūkst, lai kļūtu par čempionu. Lūiss Hamiltons toreiz pārspēja viņu par vienu punktu un izcīnīja pirmo no saviem F1 tituliem.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2020-04-07 13:11, pirms 4 gadiem
ha, ha baigais noslēpums, ja pastāstīja ģimenei....

gan Brazīlijā, gan Itālijā ģimenes viņiem mēdz būt ļoti lielas!