Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonenam šogad būs inovatīva "Alfa Romeo" sacīkšu formula

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonenam šogad būs inovatīva "Alfa Romeo" sacīkšu formula
Kimi Raikonens. Foto: Crash.net

"Alfa Romeo Racing" komanda, kuras sastāvā šogad startēs pieredzējušais 2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens, izgatavojusi jaunu un inovatīvu sacīkšu mašīnu, kas ievērojami atšķiršoties no iepriekšējā modeļa.

Neskatoties uz to, ka īpašnieki šobrīd vēl palikuši tie paši, "Alfa Romeo" ietekme komandā, kas iepriekš bija zināma kā "Sauber", ir krietni augusi. 2019. gada F1 spēkrats tapis bijušā "Ferrari" dizainera Simones Restas pārraudzībā un tiek ziņots, ka tas būs interesants un inovatīvs.

Atgādinām, ka Simone "Ferrari" pameta pērn maijā, kad kļuva par "Sauber" tehnisko direktoru.

Itāļu laikraksts "La Gazzetta dello Sport" vēsta, ka jaunā sacīkšu auto izstrādē inženieri neesot centušies izmantot piesardzību taktiku, tā vietā izvēloties zināmu risku un jaunu risinājumu ieviešanu, kas pie veiksmīga iznākuma varētu ļaut cīnīties par augstiem rezultātiem. Tāpat izdevums vēsta, ka komandas rūpnīcā Hinvilā jau janvārī vairākkārt redzēts tās jaunais pilots Kimi Raikonens, kurš arī aktīvi piedalās jaunā modeļa izstrādes procesā.

Neoficiāli zināms, ka "Alfa Romeo" šogad komandā investēs 100 miljonus eiro, līdz ar to tās kopējais budžets, salīdzinot ar pagājušo gadu, dubultojies un sastādīs 240 miljonus. Tāpat aizkulisēs klīst runas, ka komandu jau līdz vasarai savā īpašumā varētu iegūt koncerns "Fiat Chrysler", kas ir "Alfa Romeo" auto rūpnīcas īpašnieks.

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...