Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" zaudē vienu no lielākajiem sponsoriem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" zaudē vienu no lielākajiem sponsoriem
Roberts Kubica. Foto: ROKiT Williams Racing

Pēc ārkārtīgi neveiksmīgās 2019. gada F1 sezonas, vienu no saviem galvenajiem finansiālajiem atbalstītājiem zaudējusi leģendārā "Williams" komanda, kas līdz ar to nonākusi vēl grūtākā situācijā nekā līdz šim.

Pirms neilga laika tika paziņots, ka, līdz ar Roberta Kubicas aiziešanu, no komandas prom dosies arī poļu pilota privātais sponsors, enerģētikas uzņēmums "PKN Orlen", kas turpmāk savu naudu investēs "Alfa Romeo" vienībā. Poļu medijs "Sportowe Fakty" savukārt ziņo, ka no sadarbības ar "Williams" pirms nākamās sezonas atteikušies arī tādi uzņēmumi kā "Symantec", "Omnitude" un "Tata".

Tagad kļuvis zināms, ka "Williams" turpmāk vairs nesaņems atbalstu arī no "Rexona", kas līdz šim bija viens no tās galvenajiem sponsoriem, jo uzņēmums izlēmis nepagarināt līgumsaistības uz šo gadu. "Rexona", kas ir uzņēmumam "Unilever" piederošs brends, britu komandu sāka sponsorēt pirms 2015. gada sezonas, savukārt vēl pirms tam atbalstīja "Lotus".

Spāņu izdevums AS ziņo, ka "Rexona" ik gadu komandas kontā pārskaitīja 15 miljonus eiro, kas nozīmē, ka bija otrais lielākais finansiālais atbalstītājs aiz titulsponsora, telekomunikāciju uzņēmuma "Rokit".

"Williams" savulaik bija viena no spēcīgākajām F1 komandām, bet pēdējos gados piedzīvojusi smagu regresu. Pēdējās divās sezonās tā palikusi pēdējā vietā Konstruktoru kausā, vien retās sacīkstēs gūstot punktus.

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2020-01-07 12:08, pirms 4 gadiem
Kā Frenks beidza stūrēt kuģi un viņa vietā stājās meita, tā sākās auzas.. komanda ar milzīgu vēsturi - cerams, ka nenolaidīs pa grunti.

     [+] [-]

, 2020-01-07 14:44, pirms 4 gadiem
Toties man ir dzīva BMW Williams F1 naģene

     [+] [-]

, 2020-01-07 14:51, pirms 4 gadiem
Ok, tas ka tie poļu sponsori aizies, tas bija vairāk nekā skaidrs. Bet nu "Rexonas" aiziešana kārtīgu robu atstās. Jau tā tikai 10 komandas turas F1 un, vismaz tuvākajā laikā, neviena komanda nenāks klāt. Vispār jāgaida 2021 F1 sezona, kad stāsies spēkā jaunie noteikumi un reglaments.