Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Mihaelu Šūmaheru emocionāli uzņem FIA Slavas zālē

Mihaelu Šūmaheru emocionāli uzņem FIA Slavas zālē
Mihaels Šūmahers
Foto: imago/Hoch Zwei/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nolēmusi sekot citu piemēram un izveidojusi savu Slavas zāli, lai godinātus tos 33 pilotus, kas spējuši kļūt par "Formula 1" pasaules čempioniem. Oficiālā ceremonija notika pirmdien un viens no emocionālākajiem brīžiem bija Mihaela Šūmahera uzņemšana Slavas zālē.

Klātienē svinīgo pasākumu apmeklēja deviņi F1 pasaules čempioni - Džekijs Stjuarts, Mario Andretti, Alēns Prosts, Naidžels Mansels, Deimons Hils, Žaks Vilnēvs, Fernando Alonso, Sebastians Fetels un Niko Rosbergs. Tāpat ieradās pārstāvji tiem čempioniem, kuri paši nevarēja būt tur.

Slavas zāle izveidota Francijas Automobiļu kluba mītnē Parīzē, taču FIA ir ambiciozs plāns radīt Slavas zāli savās telpās Ženēvā, lai godinātu arī citu starptautisko čempionātu uzvarētājus.

"Ir neticami redzēt visus šos uzvārdus, visas šīs sejas," pasākuma laikā sacīja četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels. "Daudzus no viņiem es zinu vien tik daudz, cik esmu par tiem lasījis vai redzējis, bet šī ideja, manuprāt, ir lieliska. Šajā čempionātā ir tik daudz vēstures, tas joprojām ir dzīvs un, pateicoties tādiem pasākumiem kā šis, mēs spēsim to turpināt."

Emocionāli tika sagaidīta septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera uzņemšana FIA Slavas zālē. Bijušais "Jordan", "Benetton", "Ferrari" un "Mercedes" komandu pilots aizvien ārstējas no 2013. gadā gūtās galvas traumas un klātienē būt nevarēja, bet viņu pārstāvēja sportista ilggadējā menedžere Sabīne Kēma.

"Mēs visi zinām, ka Mihaelam vajadzēja būt šeit, un es esmu pilnīgi droša, ka viņam patiktu šeit atrasties," teica Kēma. "Viņš vienmēr ir vislielākajā mērā cienījies tos, kas atrodas šajā telpā un būtu ļoti pagodināts. Kaisle un mīlestība pret šo sportu padarīja Mihaelu tik īpašu, tik panākumiem bagātu."

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2017-12-06 08:28, pirms 6 gadiem
Te ir neliels ieskats...

https://www.youtube.com/watch?v=JRf...
, 2017-12-06 08:59, pirms 6 gadiem
Gunijs rakstīja: Te ir neliels ieskats...

https://www.youtube.com/watch?v=JRfWthR9Kgo
Paldies par linku
, 2017-12-06 09:53, pirms 6 gadiem
Mana vertejuma formulas Dźordans...
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.