Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" gatavo pilnībā jaunu dzinēju nākamajai F1 sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" gatavo pilnībā jaunu dzinēju nākamajai F1 sezonai
Foto: Scuderia Ferrari

Ņemot vērā, ka šogad "Ferrari" nevar lepoties ar vienu no labākajiem motoriem, šobrīd aktīvi norit darbs pie pilnībā jauna jaudas agregāta izveides, ko plānots izmantot 2021. gada "Formula 1" sezonā. Komandas boss Matija Binoto pat neapmeklēs vairākus posmus, lai atrastos rūpnīcā Maranello un pārraudzītu tur veicamos darbus.

Pagājušajā sezonā "Ferrari" ierindojās otrajā vietā Konstruktoru kausā ar trim izcīnītām uzvarām un kopumā 504 punktiem. Šogad, četrus posmus pirms sezonas beigām, komanda ir vien sestajā pozīcijā ar 103 punktiem, bet augstākie sasniegumi atsevišķos posmos ir divi pjedestāli sezonas sākumā.

Lai glābtu situāciju, jūlijā "Ferrari" izveidoja veiktspējas attīstības nodaļu, ko vada Enriko Kārdails, kā arī savu pienākumu klāstu ievērojami paplašinājis Rorijs Birns, kurš gadsimta sākumā bija komandas spēkratu galvenais dizaineris.

Matija Binoto neieradīsies uz nākamo F1 posmu, kas notiks Turcijā, kā arī citās sacīkšu nedēļas nogalēs nebūs redzams trasē, lai pārraudzītu darbus rūpnīcā.

"Es uzskatu, ka man nepieciešams līdzsvarots sadalījums starp darbu pārraudzīšanu trasē un rūpnīcā," skaidro Binoto. "Rūpnīca ir svarīga, jo tur mēs attīstām savas mašīnas. Jau šogad gatavojos izlaist vairākus posmus, sākot ar Turciju, bet nākamgad šādu sacīkšu, uz kurām nebūšu klāt, būs vēl vairāk. Ja esi atbildīgs par visu komandu, sacensības, protams, ir svarīgas, bet visas komandas pārraudzīšana ir vēl svarīgāks uzdevums."

Lai gan jau norit darbs pie nākamā modeļa izstrādes, tiek radīti arvien jauni uzlabojumi arī šī gada spēkratam. Jau sākot ar Krievijas posmu tika ieviesti būtiski uzlabojumi, bet tālākie sekoja Nirburgringā, Portugālē un Imolā. Rezultāti sākuši uzlaboties vismaz no Šarla Leklēra puses, kurš finišējis punktos pēdējos piecos posmos pēc kārtas. Binoto atklāj, ka norit darbs arī pie pilnībā jauna dzinēja izstrādes nākamajam gadam.

"Pašlaik mums nav labākais dzinējs," viņš saka. "Nākamgad mums varētu būt pilnīgi jauns jaudas agregāts. Kā "Ferrari", mēs esam daudz investējuši, lai šī brīža noteikumu ietvaros radītu šādu dzinēju 2021. gada sezonai un vēlāk attīstītu to 2022. gadam. Pašlaik tas jau tiek testēts uz stenda. Rezultāti, ko esam saņēmuši veiktspējas un izturības ziņā, ir tiešām cerīgi."

Izmantotie resursi:
Formula One uncovered! - F1technical.net

     [+] [-]

, 2020-11-06 19:21, pirms 3 gadiem
Cerams, sanāks jēdzīgs motors. Šī gada modelis ir apsmiekls

     [+] [-]

, 2020-11-06 21:59, pirms 3 gadiem
Gan jau labāks būs nekā šosezon. Bet nu MAX 3.vietā konstruktoru kausā nākamsezon.

     [+] [-]

, 2020-11-06 22:12, pirms 3 gadiem
Cerams izdosies. Šīs sezonas vienīgais pozitīvais ir Leklerka rezultāti. Vetels absolūti neko nevar izdarīt ar pašreizējo formulu.

     [+] [-]

, 2020-11-06 22:14, pirms 3 gadiem
Ticība maza ka kaut kas tur sanāks!