Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" boss skarbi piedraud Horneram ar tiesu darbiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" boss skarbi piedraud Horneram ar tiesu darbiem
Kristians Horners un Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā Maksa Verstapena izteikumus Amerikas F1 posma nedēļas nogalē, "Ferrari" komandas boss Matija Binoto tiešā tekstā publiski piedraudējis "Red Bull Racing" vadītājam Kristianam Horneram ar tiesu darbiem.

Ostinas trasē uzvaru izcīnīja Valteri Botass, bet otrs "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons sesto reizi karjerā kļuva par F1 pasaules čempionu. Tikmēr nedēļas nogalē parādījās informācija, ka "Ferrari" komanda it kā krāpusies ar degvielas iesmidzināšanas sistēmu, kas ļāvis tai ievērojami progresēt un iesaistīties cīņā par uzvarām. Verstapens intervijās neslēpa, ka "Ferrari" rezultātu kritums ASV posmā ir tieši saistīts ar to, ka komanda vairs nav izmantojusi krāpnieciskas metodes.

Pēc finiša, kad padokā notika liela cilvēku kustība, Binoto sagaidīja mirkli, kad Horners beidz sniegt intervijas angļu žurnālistiem, tad pienāca pie viņa "Red Bull" komandas viesu zonā un uzsāka skarbu sarunu.

"Tobrīd es stāvēju blakus "Red Bull" viesu zonai," spāņu vietnē "Motorlat" raksta F1 žurnālists Ihakbeks Lopess. "Kad Horners bija beidzis tikšanos ar žurnālistiem, Matija uzsāka sarunu ar skaidri redzamu skarbu izteiksmi. Viņš runāja tieši ar Horneru un, no tā, ko es spēju saklausīt, brīdināja viņu par iespējamajiem tiesu darbiem. Horners skaidroja viņam, ka Verstapens tikai paudis savu viedokli, bet Matija kaut ko atbildēja striktā tonī. No tā, ko es redzēju, ir skaidrs, ka Binoto ne tuvu nav tāds labsirdīgais priekšnieks, par kādu daudzi viņu uzskata."

Pats Binoto kādā intervijā vēlāk neslēpa, ka Verstapena izteikumi ir neslavas celšana gan "Ferrari", gan visam čempionātam kopumā. Jāpiemin arī, ka "Ferrari" iespējamā krāpšanās ir tikai minējums, kas šobrīd nav pierādīts fakts. Arī rezultātu kritumu Ostinas trasē komanda izskaidro ar citiem iemesliem.

Izmantotie resursi:
grandpx.news