Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Satiksmes negadījumā gājis bojā bijušais F1 pilots De Čezāriss

Satiksmes negadījumā gājis bojā bijušais F1 pilots De Čezāriss
Andrea de Čezāriss
Foto: Getty Images

Bijušais F1 pilots Andrea de Čezāriss 55 gadu vecumā gājis bojā satiksmes gadījumā Romā. Savas karjeras laikā itāļu pilots piedalījās vairāk nekā 200 sacīkstēs.

1959. gadā dzimušais Andrea de Čezāriss startēja F1 sacīkstēs no 1980. līdz 1994. gadam, pārstāvot tādas komandas kā "McLaren", "Ligier", "Minardi", "Jordan", "Tyrrell" un "Sauber". Karjeras laikā itāļu autosportists aizvadīja vairāk nekā 200 sacensības, piecas reizes finišējot arī labāko trijniekā.

De Čezāriss bija pazīstams ar biežo izstāšanos no sacensībām (tiesa, nereti iemesls bija automašīnas tehniskās problēmas) un ar savdabīgo F1 rekordu – 208 sacīkstes bez uzvarām. Tajā pašā laikā itālis tika pie punktiem deviņās no 10 komandām savā karjerā, bet 1982. gadā kļuva par tobrīd visu laiku jaunāko "pole-position" īpašnieku.

De Čezāriss pēc F1 karjeras beigām darbojās valūtas tirgū, taču pilnībā neatmeta ar roku sacensībām. 2005. un 2006. gadā itālis piedalījās "Grand Prix Masters" ar tādām autosporta leģendām kā Naidželu Manselu, Emersonu Fitipaldi un Rikardo Patrēzi.

Izmantotie resursi:
Formula 1® - The Official F1® Website
BBC - Homepage


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.