Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons izmēģinās 2018. gada riepas un Pola Rikāra trasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons izmēģinās 2018. gada riepas un Pola Rikāra trasi
Lūiss Hamiltons
Foto: imago/Eibner/Scanpix

F1 pasaules čempionāta līderis Lūiss Hamiltons šonedēļ piedalīsies "Pirelli" rīkotos testos, kuru laikā tiks izmēģinātas nākamā gada modeļa riepas. "Mercedes" pilots šiem testiem piekritis brīvprātīgi, un par to atlīdzību nesaņems.

Kad "Pirelli" gatavojās testēt 2017. gadam paredzētās riepas, Hamiltons par to izrādīja niecīgu interesi, pretstatā "Ferrari" pārstāvim Sebastianam Fetelam, kura interese bija liela. Daudzi eksperti uzskata, ka pat daudzie ierobežojumi, kas ir spēkā riepu testu laikā, pilotiem, kas tajos piedalās, ļauj iegūt daudz noderīgas informācijas, kas palīdz uzlabot ātrumu nākotnē, un tā visticamāk bijis arī Fetela gadījumā.

Hamiltons šonedēļ ne tikai izmēģinās 2018. gada "Pirelli" riepas, bet arī Pola Rikāra sacīkšu trasi, kur no nākamā gada norisināsies Francijas Grand Prix izcīņa.

"Šonedēļ veikšu testus, ko daru ļoti reti, jo neesmu testpilots," saka trīskārtējais F1 čempions Hamiltons. "Tomēr man to piedāvāja darīt, tāpēc ar nepacietību tos gaidu."

Hamiltons šajos testos pie formulas stūres Francijā sēdīsies ceturtdien, bet piektdien viņu nomainīs otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass.

"Pirelli" rīkotie testi paredz, ka katrai komandai šī gada laikā ir iespēja tajos piedalīties ar aktuālās sezonas sacīkšu mašīnām. Hamiltons un Botass vienu dienu jau šādus testus veica Ungārijā, uzreiz pēc tur notikušā F1 posma. Riepu testi vēl notiks arī pēc posma Meksikā, kad trasē dosies "Sauber" un "Force India" komandas, kamēr pēc sacīkstēm Brazīlijā riepu testus veiks "McLaren".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja