Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peresam atkal pozitīvas "Covid-19" analīzes, viņu aizvietos Hilkenbergs

Juris Grīns
Juris Grīns

Peresam atkal pozitīvas "Covid-19" analīzes, viņu aizvietos Hilkenbergs
Niko Hilkenbergs. Foto: Motorsport.com

Oficiāli kļuvis skaidrs, ka arī šajā nedēļas nogalē Lielbritānijā gaidāmajā F1 pasaules čempionāta posmā "Racing Point" komandas sastāvā Niko Hilkenbergs aizstās Serhio Peresu, kuram konstatēta saslimšana ar "Covid-19". Meksikānim atkārtoti veiktajās analīzēs tests atkal izrādījies pozitīvs.

Neoficiāli bija zināms, ka Hilkenbergs ir gatavs atkal aizvietot Peresu arī šonedēļ, tomēr vēl pastāvēja iespēja, ka komandas pamatsastāva pilots tomēr varēs startēt. Viņam to ļautu darīt, ja atkārtotās "Covid-19" analīzes būtu negatīvas, tomēr iznākums bija Peresam nelabvēlīgs. Tas nozīmē, ka par Lānsa Strola komandas biedru "Racing Point" sastāvā atkal kļūs Hilkenbergs.

32 gadus vecais Hilkenbergs negaidīti tika apstiprināts par Peresa aizstājēju pirms nedēļas notikušajā "Grand Prix" posmā turpat Silverstounā un, lai gan piektdien un sestdien bija gana ātrs, svētdien sacīkstēs nevarēja pierādīt savu varēšanu sajūga defekta dēļ, un uz starta neizgāja.

Pēdējās dienās Hilkenbergs esot daudz trenējies, lai fiziski būtu vēl gatavāks priekšā gaidāmajam izaicinājumam. Tāpat viņš trīs dienas pavadījis komandas F1 simulatorā, ar mērķi labāk iepazīt RP20 sacīkšu formulu.

Tikmēr "McLaren" komanda šonedēļ par savu rezervistu nozīmējusi Paulu di Restu, jo Stofels Vandūrns un Estebans Gutjeress šajās dienās ir aizņemti ar tiešajiem pienākumiem "Formula E" čempionātā. Itāļu izcelsmes britu pilots gan startētu sacīkstēs vien tad, ja to nevarētu darīt "McLaren" pamatsastāva braucēji Karloss Sainss un Lendo Noriss. Pēdējo no trim F1 sezonām, kas tika pavadītas "Force India" sastāvā, Di Resta pieredzēja 2013. gadā, bet pēc tam atgriezās DTM seriālā, kur savulaik bija kļuvis par čempionu.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...