Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Vācijas posms varētu tikt aizvadīts nulles temperatūrā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Vācijas posms varētu tikt aizvadīts nulles temperatūrā"
Sebastians Fetels. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nepieciešamība veikt lielas izmaiņas 2020. gada "Formula 1" kalendārā novedusi pie tā, ka tajā iekļautas vairākas Eiropas trases, kas citādi tur neatrastos. Viena no tām ir Nirburgringa, kas, atsaucoties uz Sebastiana Fetela teikto, oktobrī var sagādāt lielu pārsteigumu laikapstākļu ziņā.

Ilgus gadus Nirburgringā notika Vācijas "Grand Prix" sacensības, bet parasti tās tika rīkotas siltākajos mēnešos. Trase atrodas Eifela kalnu vidienē, un laikapstākļi tur nereti mēdz būt samērā neprognozējami. Oktobrī vidējā gaisa temperatūra šajā vietā ir tikai +10 grādi.

"Mēs tur varam sagaidīt dažādas lietas," sacīja "Ferrari" pilots Fetels. "Ja paveiksies, var būt 20 grādi, bet tikpat labi var būt ap nulle grādiem. Tas noteikti būs liels izaicinājums. Ne velti šo vietu sauc par Vācijas Sibīriju."

Kad 2013. gada sezonā F1 čempionāta posms Nirburgringā notika pēdējo reizi, tieši Fetels, tolaik vēl startēdams "Red Bull" komandā, kļuva par uzvarētāju. No pašlaik aktīvajiem braucējiem šajā trasē vēl uzvarējis tikai Lūiss Hamiltons, kurš to paveica 2011. gadā "McLaren" sastāvā.

"Domāju, ka šī ir lieliska trase, un man no turienes ir labas atmiņas," saka Fetels. "Ar tagadējām mašīnām tur noteikti būs interesanti startēt. Noteikti arī laikapstākļi nospēlēs savu lomu. Es pat būtu pārsteigts, ja tas tā nenotiktu."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-08-06 21:12, pirms 4 gadiem
Sniegs pāris reizes ir bijis Heresas pirmssezonas testos, bet sacīkstes sniega apstākļos vēl nav notikušas. Varbūt pēdējais laiks?